REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atmetė buvusio Vilniaus mero pavaduotojo Arūno Štaro skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą, konstatavusį, kad pareigūnas pažeidė tarnybinės etikos reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo pranešime teigiama, kad išnagrinėjus administracinę bylą buvo padaryta išvada, kad VTEK priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą, kuriuo pripažino A.Štarą pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

REKLAMA

VTEK pernai spalį buvo nustačiusi, kad liberalas A.Štaras, dalyvaudamas sostinės savivaldybės tarybos posėdžiuose svarstant su statybų bendrove "Eika" susijusius klausimus, neįvykdė įstatyme nurodytos pareigos vengti interesų konflikto.

Į komisiją, prašydamas įvertinti savo veiksmus, tuomet kreipėsi pats A.Štaras.

Etikos sargai neteigė, kad A.Štaras supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes dalyvaudamas tarybos posėdyje jis neišreiškė savo pozicijos - balsuodamas susilaikė. Bet siekis užtikrinti pakankamą tarybos narių skaičių, kad posėdis taptų teisėtas, anot jų, nepateisino A.Štaro dalyvavimo posėdyje įstatymo požiūriu.

REKLAMA
REKLAMA

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas įpareigoja politikus ir valstybės tarnautojus vengti interesų konflikto bei nusišalinti sprendžiant "konfliktiškus" klausimus.

Rugsėjo 12-ąją sostinės taryboje svarstant, ar pritarti bendrovės "Eika" prašymui didinti jos statomų pastatų Priegliaus ir M.Mažvydo gatvių sankirtoje įsikūrusiame sklype aukštingumą, A.Štaras prisijungė prie posėdžio dalyvių, nors balsuodamas susilaikė. A.Štaras anksčiau "Eikoje" dirbo direktoriaus pavaduotoju.

A.Štaro nuomone, VTEK sprendimas - nepagrįstas ir neteisėtas, todėl jis prašė teismo jį panaikinti.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus taryboje vadovas A.Štaras jo paties prašymu praėjusį trečiadienį buvo atleistas iš sostinės vicemero posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų