REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Lietuvos premjerui Gedimui Kirkilui buvo pristatytas vyriausybės sudarytos darbo grupės parengtas 2008-2020 metų Lietuvos valstybės kūno kultūros ir sporto strategijos projektas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai naujos kartos ir naujo požiūrio strategija, skirta ne tiek paties sporto problemoms, kiek visuomenės problemų sprendimui per kūno kultūros ir sporto plėtrą“,- pristatyme teigė strategijos rengimo darbo grupės vadovas bei premjero visuomeninis konsultantas Gintautas Babravičius.

REKLAMA

Strategijoje pagrindinis dėmesys skirtas sporto socialinei misijai, todėl pastaroji siekia apimti ir su fizinio aktyvumo skatinimu susieti daugelį valdymo sričių. Tuo pačiu siekiama, kad sporto sektorius daugiau darytų įtakos sportiško gyvenimo būdo diegimui plačiojoje visuomenėje ir reikšmingai padėtų įgyvendinti visuomenės sanglaudos, laisvalaikio užimtumo, sveikatinimo, darbingumo ir kitus su gyvenimo kokybe susijusius tikslus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kurie skaičiai rodo, kad padėtis sveikos gyvensenos, kūno kultūros ir sporto srityse yra tiesiog katastrofiška“,- pristatyme teigė G. Babravičius. Pasak jo, visuomenės sveikatos centrų atlikta mokinių sveikatos rodiklių analizė rodo, jog pirmosios sveikatos grupės, t.y. sveikiausių, mokinių vis mažėja: 1992 metais tokių buvo 56,8 proc., 2000-aisiais - 46,3 proc., o 2002 metais - 42,4 proc.

Premjeras G. Kirkilas, teigiamai įvertinęs pirmą kartą per visą nepriklausomybės laikotarpį parengtą ilgalaikę valstybinę strategiją kūno kultūros ir sporto srityje, pritarė, kad valstybinės organizacijos turėtų skirti daugiau dėmesio sportiškumo dvasiai ugdyti bei labiau bendradarbiauti tarpusavyje.

Premjero siūlymu mėnesį kūno kultūros ir sporto strategijos projektas bus pristatomas įvairiose organizacijose bei pateiktas visuomenei vyriausybės interneto svetainėje.

Vyriausybei pritarus strategijos projektui, jis būtų teikiamas patvirtinti Seimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų