REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net keletas mįslingų reiškinių yra susiję su šį sekmadienį (2008-02-10) LTV2 transliuota Dariaus Kuolio laida „Sankirtos“, kurioje dalyvavo Seimo narys socialliberalas Antanas Valionis. Seimo narys išsisukinėjo nepasirašęs dokumento, nors tai pasirodė netiesa. Ši „Sankirtų“ laida vienintelė dėl iki šiol nežinomų „techninių aplinkybių“ nebuvo įdėta į Lietuvos radijo ir televizijos archyvą. Be to, (sutapimas!) D. Kuolio laida nuo šiol bus transliuojama netiesiogiai.

REKLAMA
REKLAMA

A. Valionis laidoje kategoriškai paneigė, jog prisidėjo prie iniciatyvos tirti, kokios jėgos  slaptai inspiruojančios „Leo LT“ projekto priešininkų veiklą. 37 Seimo nariai yra įregistravę nutarimo projektą, kuriuo būtų įsteigta speciali komisija, turėsianti taip pat aiškintis konservatorių bei Tvarkos ir teisingumo partijų lyderių ryšius.

REKLAMA

A. Valionis prieš eidamas į laidą žinojo, kad vienintelė jos tema – minėtos Komisijos iniciavimo aplinkybės, ir buvo kviečiamas kaip tokios komisijos iniciatorius. Laidos metu laidos vedėjas Darius Kuolys perskaitė visą dokumento tekstą. D. Kuolys stebėjosi, kad A. Valionis dokumento nepasirašė, nors jo pavardė buvo paskelbta tarp Komisijos iniciatorių oficialiame Seimo tinklalapyje. A. Valionis kelis kartus pakartojo, kad įvykusi klaida.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo sekretoriate gautas nutarimo projektas rodo ką kitą: A. Valionis dokumentą pasirašė. „Balsas.lt“ apie tai paklaustas A. Valionis  tvirtino, jog tiesiog įvyko nesusipratimas. Jis sakė laidoje nesupratęs, apie kurią tiksliai komisiją kalbama. Neigdamas savo parašą jis teigia kalbėjęs apie kitą komisiją, kurią yra inicijavusi frakcija Tvarka ir teisingumas. „Komisijų tikslai panašūs, abi ieškos grėsmių nacionaliniam saugumui ir rusiško kapitalo įtakos pėdsakų, tik viskas nukreipta prieš skirtingas grupuotes,“- aiškino socialliberalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati laida „Sankirtos“ šį kartą  neskelbiama Lrt.lt publikuojamame laidų archyve ir nuo šiol nebebus tiesioginė. Tai patvirtinęs LTV2 vadovas Martynas Kėvišas portalui „Balsas.lt“ tvirtino, jog priežastys yra vien techninės. „Į archyvą paprastai laidą įtraukiame kitą dieną. Kažkodėl dabar taip jau nutiko. O laida greičiausiai bus įrašoma, nes studijos tuo metu, kai ji rodoma, reikia kitiems“, sakė M. Kėvišas.

Tuo tarpu besipainiojantis Antanas Valionis rengiasi daryti karjerą. Į valdančiąją koaliciją priėmus socialliberalus jam numatytas Seimo Europos komiteto pirmininko postas. Valdančioji koalicija renka parašus dėl nepasitikėjimo dabar šį postą užimančiu konservatoriumi Andriumi Kubiliumi.

REKLAMA

2007 m. pradžioje kilo skandalas paaiškėjus, kad tuometinis užsienio reikalų ministras A. Valionis ir Valstybės saugumo departamento direktorius A. Pocius sovietiniais laikais priklausė KGB rezervui. Laidoje „Sankirtos“ A. Valionis pažadėjo D. Kuoliui suteikti leidimą susipažinti su jo, kaip KGB rezervininko, byla.

Apačioje publikuojame nutarimo projekto faksimilę su A. Valionio parašu.

Tomas Čyvas, Balsas.lt" inf.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų