REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rajono verslininkai ligoninės neremia

Kupiškio ligoninės vyriausiojo gydytojo Povilo Rimkaus iniciatyva susipažinti su 2007-ųjų metų ligoninės veiklos ataskaita buvo pakviesti rajono valdžios atstovai, seniūnai, kaimo bendruomenių vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

     
Finansai ir gydytojų trūkumas
Ligoninės vyriausiasis gydytojas Povilas Rimkus, kalbėdamas apie problemas, sakė, kad praėję metai ligoninei buvo nelengvi – nors visiems ligoniams buvo užtikrinta visavertė priežiūra, bet ligoninė metus baigė su skolomis. Didžiausias įsiskolinimas yra už medikamentus, šilumą, maitinimą. Šiuo metu bendra skolos suma siekia per 307 tūkstančių litų.

REKLAMA

Ligoninėje dirba 33 gydytojai, tarp jų atvažiuojančių iš kitų miestų – 15 ir 3 gydytojai iš Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro. Vidutinis gydytojo atlyginimas 2487 litai. Sprendžiant gydytojų trūkumo problemą, bendraujama su kupiškėnais studentais, kurie pasirinko gydytojo profesiją, bandoma prišnekinti dirbti ligoninėje aplinkinių rajonų ambulatorijų gydytojus.
Atlikti darbai ir ateities planai
     
Pernai užbaigtas įrengti kardiologijos kabinetas, su nauja aparatūra dirbti apmokyti trys gydytojai, sukomplektuota budinti medikų brigada, įkurtas endokrinologijos kabinetas konsultacinėje poliklinikoje, atliktas remontas slaugos ir reanimacijos skyriuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų veiklos prioritetai yra plėsti ambulatorinę reabilitaciją, sudaryti galimybę paliatyvinei slaugai. Susitikime dalyvavęs rajono meras Jonas Jarutis užtikrino, kad šiemet bus išspręsta automobilių stovėjimo aikštelių problema prie ligoninės.
Parama ligoninei menka
     
Surengtoje ekskursijoje po ligoninės patalpas ne kartą teko išgirsti gydytojų žodžius, kad, deja, ligoninę remia tik kitų miestų firmos. Nė vienas mūsų rajono verslininkas paramos ligoninei neskyrė. Susitikimo metu buvo prisimintas atvejis, kai vienos neblogai klestinčios įmonės vadovas kelis mėnesius „galvojo“, kol pagaliau atsakė, kad šiuo metu neturi galimybės padėti ligoninei, nors buvo prašyta tikrai nedidelės sumos. Ką padarysi, remdamas ligoninę turtų nesusikrausi, juk madinga prisidėti ten, kur esi matomas. P. Rimkus apgailestavo, kad kiekvienais metais mažėja norinčiųjų į ligoninės sąskaitą pervesti paramai 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio.
Nida ŠULCIENĖ

fotografavo Nida Šulcienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų