REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį siautęs vėjas ne tik vėl baugino klaipėdiečius, bet ir pridarė nuostolių, – nuo stiprių gūsių nugriuvo statybiniai pastoliai, kurie tik laimingo atsitiktinumo dėka nieko nesužalojo.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 2-ąją klaipėdietė Alina Kratavičienė gali laikyti savo antrąja gimimo diena. Tądien apie 13 valandą vėjo išjudintos ir staiga nuvirtusios konstrukcijos sudaužė jos 1996 metų gamybos automobilį „Renault Megane Scenic“. Jį moteris buvo trumpam palikusi prie Šilutės plente 79 remontuojamo pastato. Jei klaipėdietė tuo metu būtų buvusi šalia mašinos, nelaimės pasekmės galėjo būti šiurpios, rašo "Klaipėda".

REKLAMA

„Palikusi mašiną prie remontuojamo pastato fasado, trumpam užsukau į šalia esančią parduotuvę. Labai skubėjau, nes ketinau aplankyti tėvą Rietave. Per 10 minučių, kol buvau parduotuvėje, pastoliai nugriuvo tiesiai ant automobilio priekio“, – vakar pasakojo A.Kratavičienė.

Kai kurių liudininkų teigimu, pastoliai galėjo būti ir blogai pritvirtinti – pučiant stipriam vėjui siūbavo.

„Automobiliui išdaužtas priekinis stiklas, nukirstas šoninis veidrodėlis, sulankstytas variklio dangtis, nebeatsidaro langai – pažeista jų elektroninė nuleidimo sistema“, – nelaimės pasekmes vardijo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ji nuogąstavo, kad nugriuvę pastoliai galėjo sudaužyti ir kitas šalia stovėjusias mašinas arba sužaloti pro šalį einančius žmones.

A.Kratavičienė jau buvo susitikusi su vienos miesto bendrovės, kurios pastatas remontuojamas, vadovais. „Jie žadėjo nuostolius kompensuoti“, – vakar teigė moteris.

Ji lauks, kol ekspertai įvertins žalą, kad galėtų pateikti pretenzijas nelaimės kaltininkams, rašo "Klaipėda".

Šeštadienį pūtė pietvakarių ir vakarų 11 metrų per sekundę vėjai, kurie gūsiuose sustiprėdavo iki 17 metrų per sekundę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar dieną vėjo greitis buvo septyni metrai per sekundę, gūsiuose – iki 13 metrų per sekundę. Sekmadienį vėjo kryptis keitėsi iš vakarų į pietvakarių, po to pūtė pietys.

Prognozuota, kad pirmadienio naktį orai atšals, nes vėjas ims pūsti iš pietryčių. Jo greitis turėtų siekti devynis metrus per sekundę, o gūsiuose 11-13 metrų per sekundę.

Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų