REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji nesutaria dėl A. Matulevičiaus įpėdinio

Po Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko atsistatydinimo socialliberalai antradienį vakare prezidiumo posėdyje svarstys, kas iš jų partijos galėtų tapti Algimanto Matulevičiaus įpėdiniu. Neatlyžta ir „pilietininkai“ - jie tikina, kad šis postas tebepriklauso jiems.

REKLAMA
REKLAMA

Pilietinės demokratijos frakcija po A. Matulevičiaus atsistatydinimo pareiškė apgailestavimą dėl tokio partijos kolegos sprendimo ir laikosi nuomonės, kad NSGK pirmininko postą turi užimti pilietininkų deleguotas parlamentaras.

REKLAMA

„Mes jau kalbėjome ir vakar, mūsų prezidiumo buvo sprendimas, kad liekame ties tomis pozicijomis“, - žurnalistams sakė partijos vadovas, Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Tuo metu Naujosios sąjungos vadovas BNS aiškino, kad NSGK postas priklauso socialliberalams ir kad A. Matulevičiaus įpėdinio šioje partijoje bus ieškoma jau antradienį, kai į eilinį posėdį susirinks partijos prezidiumas.

Jo teigimu, raštiško susitarimo dėl postų persidalijimo tarp valdančiosios koalicijos partnerių nėra, tačiau tai suderėta dar prieš socialliberalams prisidedant prie valdančiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo valdyba nusprendė trečiadienį kviesti neeilinį parlamento posėdį, kuriame, be kitų klausimų, bus svarstomas A. Matulevičiaus atsistatydinimo pareiškimas.

Bandė perkalbėti

A. Matulevičius antradienį pareiškė atsistatydinantis iš NSGK vadovo posto dėl esą patiriamo spaudimo ir šmeižto - jo teigimu, nepelnytai buvo puolamas dėl Valstybės saugumo departamento parlamentinio tyrimo.

Kaip vieną iš atsistatydinimo motyvų A. Matulevičius įvardijo atominės elektrinės įstatymo svarstymą Seime. Pasak A. Matulevičiaus, bandoma užgrobti Lietuvos energetinę sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alfa.lt rašė, jog seimo pirmininkas dar bandė perkalbėti NSGK vadovo postą paliekantį A. Matulevičių.

„Apgailestauju, kad jis taip pasielgė. Prieš jam taip pasielgiant, šnekėjau su juo ir bandžiau atkalbėti nuo tokio žingsnio“, – antradienį žurnalistams prisipažino V. Muntianas.

Seimo vadovo manymu, A. Matulevičius neblogai dirbo, užtikrino racionalią ir naudingą komiteto veiklą. „Todėl ir siūliau, kad to nedarytų, – kalbėjo pilietininkų lyderis. – Tikrai apgailestauju, kad A. Matulevičius pasirinko tokį kelią, nes vakar jis tikrai turėjo partijos prezidiumo palaikymą.“

Politikas NSGK vadovavo nuo 2006 metų vidurio, kai iš valdančiosios koalicijos pasitraukė socialliberalai. Tuomet iš pareigų atsistatydino ir NSGK pirmininkas Alvydas Sadeckas. Dabar jis pretenduoja grįžti į postą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų