• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšinio klubui „Lietuvos rytas“ – arešto pančiai

Teismas nusprendė areštuoti Vilniaus krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ beveik 1,8 mln. litų vertės turtą. Antstoliai jau ėmėsi darbo, rašo "Kauno diena".

REKLAMA
REKLAMA

Laikinosios apsaugos priemonės krepšinio klubo turtui pritaikytos buvusio „Lietuvos ryto“ trenerio Sharono Druckerio prašymu. Treneris iš viešosios įstaigos „Krepšinio klubas“ siekia prisiteisti 1 415 648 litus negauto atlyginimo, 316 845,19 lito nesumokėto gyventojų pajamų mokesčio ir priteisti 66 322,14 lito palūkanų ir 5 proc. metinių palūkanų už priteistą sumą nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

REKLAMA

Izraelio piliečio Sh.Druckerio interesus ginantis advokatas Gintaras Černiauskas patvirtino jau perdavęs teismo nutartį areštuoti klubo kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą bei pinigines lėšas antstoliams.

Teismo sprendimu areštuojamas 1 798 815 litų vertės turtas. Antstoliai pirmiausia taikysis į klubo nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą. Jeigu jo vertė būtų mažesnė, nei teismo nutartyje nurodyta suma, tada bus areštuojama ir klubo sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

„Antstoliai siunčia užklausas bankui, Registrų centrui ir kitoms institucijoms, disponuojančioms informacija apie klubo valdomą turtą. Jau pirmadienį tikiuosi iš antstolių sulaukti pirmųjų žinių apie rezultatus“, – sakė G.Černiauskas.

„Lietuvos ryto“ komandos atstovai šios žinios vakar nekomentavo. Su generaliniu direktoriumi Jonu Vainausku susisiekti nepavyko, o sporto direktorius Martynas Purlys į klausimą, ar turto areštas gali turėti įtakos klubo veiklai, atsakė labai trumpai: „Nieko nežinau.“

Sh.Druckeris iš „Lietuvos ryto“ išėjo 2006 m. lapkričio 16 d. J.Vainauskas tada pareiškė, kad treneris klubą palieka abipusiu susitarimu, nes „nesutapo požiūris į darbą ir į lietuvius krepšininkus“. Sh.Drukerio ieškinyje teismui nurodyta, kad treneris su klubu buvo sudaręs sutartį dvejiems metams (2006–2008 m. sezonams) ir šios sutarties nebuvo galima nutraukti, rašo "Kauno diena".

Arūnas IVAŠKEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų