REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilietininkai siekia išlaikyti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko postą arba gauti solidžias kompensacijas už jį, tuo tarpu socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė mėginimus išlaikyti soclibams pažadėtą komitetą vadina nerealiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pilietininkų Seime lyderis Algirdas Ivanauskas, antradienį susitikęs su socialdemokratų frakcijos vadove, derėjosi dėl pozicijų parlamente, tačiau galutinio sutarimo nepasiekta. Pilietinės demokratijos partijos pozicija taip pat dar negalutinė - partijos vadovybė žada dar antradienį apsitarti ir nuspręsti, kaip elgtis toliau, tačiau, A.Ivanausko teigimui, apie pasitraukimą iš koalicijos nemąstoma.

REKLAMA

Pasak socialdemokratų frakcijos seniūnės I.Šiaulienės, pilietininkų siekis išlaikyti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo postą yra ne tiek partijos ar frakcijos pozicija, kiek šiuo metu komitetui vadovaujančio Algimanto Matulevičiaus ir "dar kai kurių" norai.

"Man atrodo, ne tiek jų norai, kiek paties A.Matulevičiaus ir dar kai kurių", - žurnalistams sakė socdemų frakcijos seniūnė kartu pridurdama, jog, jos nuomone, NSGK tolesnė priklausomybė pilietininkams nėra reali.

REKLAMA
REKLAMA

A.Ivanauskas BNS sakė, kad socialdemokratai toliau siūlo kompensacijas. Kalbama, kad tai galėtų būti Seimo Sveikatos reikalų ir Audito komitetų pirmininkų postai.

Tačiau į Audito komiteto vadovo kėdę, kurią dabar užima konservatoriai, pretenduoja valstiečiai liaudininkai. Pasak Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkės pavaduotojo Viktoro Rinkevičiaus, komitetas turėtų atitekti jiems.

"Mes linkę Audito komitetą paimti sau, kadangi yra žmogus, Artūras Skardžius, kuris yra dirbęs (komiteto pirmininku - BNS), turi patirtį ir neblogą įdirbį šioj srity", - sakė V.Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialliberalams sutikus prisidėti prie valdančiųjų jiems buvo pažadėta Aplinkos ministro kėdė, taip pat du komitetai Seime: Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Europos reikalų komiteto pirmininkų postai. Pastarasis postas yra susietas su parlamento pirmininko pavaduotojo pozicija.

Pagrindinės kautynės vyksta dėl NSGK vadovo kėdės, kurią šiuo metu užima pilietininkas A.Matulevičius. Jį valdantieji kaltina pernelyg dideliu pataikavimu opoziciniams konservatoriams. A.Matulevičiaus darbu nepasitenkinimą viešai išreiškė ir premjeras G.Kirkilas.

REKLAMA

Anot konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus , pilietininkas A.Matulevičius valdantiesiems neįtiko dėl esą savo "principingos laikysenos" Valstybės saugumo departamento (VSD) skandalo metu, todėl dabar jo norima atsikratyti.

Šiuo metu valdančiąją mažumos koaliciją sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei Pilietinės demokratijos partija. Kartu sudėjus valdantieji Seime turi 63 parlamentarų paramą. Iš viso Seime yra 141 narys.

Socialliberalai parlamente turi 10 vietų, todėl jiems prisidėjus prie mažumos koalicijos ji taps daugumos.

Naujosios sąjungos įsiliejimui į valdančiąją koaliciją jau pritarė partijos prezidiumas ir taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų