REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Adžarijos autonomijos vadovas Aslanas Abašidzė, pasitraukęs iš šalies 2004 metų gegužę dėl masinių protesto akcijų, neakivaizdžiai nuteistas kalėti 15 metų ir sumokėti 57 mln. dol. (152 mln. litų) bauda apkaltinus jį pareigybiniais nusikaltimais, pranešė "Reuters" nuteistojo advokatas.

REKLAMA
REKLAMA

Batumio teismo posėdyje dalyvavęs advokatas Šalva Šavgulidzė pranešė "Reuters" telefonu, kad Maskvoje gyvenantis A.Abašidzė pripažintas kaltu - savanaudiškai naudojęsis tarnybine padėtimi ir savinęsis valstybės ir visuomenės lėšas stambiu mastu.

REKLAMA

"Šį sprendimą laikome nepagrįstu ir norime apskųsti, kai suderinsime pozicijas su ponu Abašidze", - sakė advokatas.

Tuo pat metu jis pridūrė, kad, remiantis neseniai procesiniame kodekse padarytomis pataisomis, gynyba neturi teisės apskųsti pirmosios instancijos teismo sprendimo, jei nuosprendis paskelbtas už akių.

Pasak advokato, klientui sutikus byla gali būti perduota Europos Žmogaus Teisių Teismui.

2004 metų gegužę A.Abašidzė atsistatydino iš Adžarijos Aukščiausiosios Tarybos pirmininko posto ir išvyko iš šio autonominio regiono netrukus po to, kai Michailas Saakašvilis buvo išrinktas Gruzijos prezidentu.

Nors M.Saakašvilis viešai pažadėjo A.Abašidzei neliečiamybės garantijas, 2005 metų gruodį buvusiam Adžarijos vadovui buvo iškelta baudžiamoji byla, o Gruzijos prokuratūra paskelbė jo paiešką.

A.Abašidzė prieglobstį rado Maskvoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų