REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį įvykusiame Seimo narių iš Pilietinės demokratijos partijos (PDP) posėdyje nuspręsta pasitraukti iš Seimo Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos, atnaujinti Pilietinės demokratijos frakciją, toliau tęsiant darbą valdančioje koalicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pilietininkų nuomone, savarankiška partijos frakcija Seime atveria didesnes galimybės įgyvendinti PDP programines nuostatas ir išlaikyti partijos tapatumą .

REKLAMA

Posėdyje už frakcijos darbo atnaujinimą balsavo visi 7 Seimo nariai pilietininkai. Frakcijos seniūnu išrinktas Algirdas Ivanauskas, pavaduotoju - Juozas Jaruševičius. "Mes norime, kad Pilietinės demokratijos idėjos, kurias išreiškia PDP atstovai Seime būtų ryškiau išreikštos ir girdimos, kad partija turėtų savo ryškų balsą Lietuvos politiniame gyvenime. O tai įmanoma tik dirbant savarankišką struktūrą Seime", – sakė Seimo narys A. Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Valstiečių liaudininkų frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė pareiškė, kad frakcijos gretų sumažėjimas nė kiek nepakenks įgyvendinant Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos programoje užsibrėžtus tikslus.

Politikės teigimu, Valstiečių liaudininkų frakcijos nariai aktyviai dirbo iki susijungimo su Pilietinės demokratijos partijos atstovais, taip pat būnant kartu, o jiems pasitraukus toliau yra pasiryžę visomis išgalėmis energingai dirbti Lietuvos žmonių labui.

Politikės teigimu, nuomonės frakcijoje su pilietininkais ne kartą buvo išsiskyrusios dėl atominės energetikos perspektyvų ir kitais aktualiais klausimais.

"Pavyzdžiui buvo bandymų sutrukdyti Valstiečių liaudininkų siekiams užtikrinti atominės energetikos tęstinumą Lietuvoje. Tai įrodo ir A. Matulevičiaus teiktos Atominės elektrinės įstatymo pataisos, kurios užregistruotos be frakcijos žinios. Beje, kas gali paneigti, kad Pilietinės demokratijos partijos nariai nusprendė pasitraukti norėdami išlaikyti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo kėdę?", - sako Aldona Staponkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų