REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seras Paulas McCartney’is ruošiasi surengti pirmą Didžiojoje Britanijoje didelę savo pirmos žmonos fotografijos darbų parodą, skirtą pažymėti dešimtąsias jos mirties metines, praneša „BBC News“.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrinių atranka ekspozicijai užtruko tris metus. McCartney’is, dirbęs ties šiuo projektu kartu su savo dukra Mary (kuri taip pat yra fotografė), teigia, kad ši paroda turėjo būti surengta jau seniai, ir žada, kad ji taps „jautria“ Lindos McCartney 1960-1998 metais sukurtų darbų retrospektyva.

REKLAMA

Londone balandžio 24 d. atsidarysiančioje parodoje bus ir asmeninių šeimos nuotraukų, kurios dar niekada nebuvo demonstruojamos viešai.

„Lindos fotografijos demonstruoja ne tik jos neeilinį meninį talentą, bet ir tai, kad ji buvo glaudžiai susijusi su savo epochos kultūra bei nebijojo mesti iššūkį pati sau ir savo fotodarbų personažams“, teigė muzikantas.

Riboto tiražo kopijų, pasirašytų paties Paulo McCartney’io, bus galima įsigyti Jameso Hymano galerijoje.

Linda McCartney, ištekėjusi už roko žvaigždės 1969 m., pradėjo karjerą kaip muzikos fotografė. Jai teko fotografuoti tokias įžymybes, kaip Artas Garfunkelis, Janis Joplin bei Mickas Jaggeris. Su McCartney’iu ji susipažino Amerikoje 1967 m., kai fotografavo „The Beatles“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų