REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas raginamas pritarti esminiams Vyriausybės ir VST savininkės "NDX energija" derybų dėl nacionalinio investuotojo bendrovės "Leo LT" sukūrimo rezultatams.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamą Seimo nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate užregistravo socialdemokratai Birutė Vėsaitė, Zigmantas Balčytis, Irena Šiaulienė, liberalcentristas Raimundas Palaitis bei valstiečių liaudininkų ir pilietininkų frakcijos nariai Aldona Staponkienė ir Algirdas Ivanauskas.

REKLAMA

Jie siūlo Seimui pritarti "Leo LT" steigimo sutarties, akcininkų sutarties ir įmonės įstatų projektų nuostatoms dėl bendrovės įstatinio kapitalo ir akcijų pasiskirstymo tarp akcininkų.

Taip pat siūloma pritarti "Leo LT" veiklos tikslui ir pagrindiniams uždaviniams, Kauno HE ir Kruonio HAE atskyrimui nuo bendrovės "Lietuvos energija" ir disponavimo nacionalinio investuotojo akcijomis apribojimams.

Seimas antradienį ketina apsispręsti, ar po pateikimo pritarti Atominės elektrinės įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma nacionalinį investuotoją kurti steigiant naują patronuojančią įmonę, o ne "Lietuvos energijos" pagrindu, kaip buvo nuspręsta pernai birželį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų