REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interviu Lietuvos televizijos laidoje „Savaitė“ „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Žilvinas Marcinkevičius neigė, jog jo įmonė, dalyvaujanti Nacionalinio investuotojo bendrovės (NIB) kūrime, yra grasinusi žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu su Ž. Marcinkevičium (nuotraukoje) „Savaitės“ vedėjas  Rimvydas Paleckis pacitavo lapkričio mėnesio dienraščio „Verslo Žinios“ (VŽ) redakcijos skiltį, kurioje rašoma, jog „VŽ visada žavėjosi "VP dešimtuko" verslumu, tačiau niekada nepritarė nuostatai, jog tikslas pateisina priemones, todėl – tikriausiai labai naiviai – tikisi, jog privatus kapitalas, susiliejęs su valstybiniu, nepasijus visagaliu slibinu, galinčiu už nepatogius klausimus bauginti žurnalistus, jų artimuosius, gąsdinti konkurentus ir jaustis nebaudžiamas, negana to, dar ir manyti, kad yra skaidrus it ledas“.

REKLAMA

R. Paleckiui patikslinus, jog, matomai, VŽ davė suprasti, kad NIB formavimo proceso metu buvo grasinama žurnalistams, Ž. Marcinkevičius atsakė, jog tai yra netiesa.

„Tai yra netiesa. Aš nežinau, man tokia informacija nėra žinoma“, - sakė Ž. Marcinkevičius.

Laidos vedėjas vėliau taip pat citavo savaitraščio „Atgimimas” redaktorės Indrės Makaraitytės straipsnį, kuriame rašoma, jog „VP Dešimtuko” buvo pasiūlyta „užsičiaupti ekonomistui Raimondui Kuodžiui. Pagrasinta “Verslo žinioms”. Kompromituojama Valstybės kontrolė. Tildomi kur kas mažiau mums matomi, bet kitaip galvojantys žmonės. Ir tai taip pat dar ne viskas. “VP dešimtukas” bei jo bendrai kaip įrankiu pasinaudojo ir Baltarusijoje žuvusiu saugumiečiu Vytautu Pociūnu“. 

REKLAMA
REKLAMA

R. Paleckiui paklausus, kiek pagrindo yra tokiems komentarams, Ž. Marcinkevičius atsakė, jog „man joks VŽ žurnalistas ir VŽ tokios informacijos neišsakė. Jeigu išsakė, aš visada galiu pakomentuoti. O juo labiau jeigu grasinama, tai galima kreiptis į atitinkamas institucijas“

Vėliau pokalbyje Ž. Marcinkevičius teigė, jog „mes nuolatos turime kontaktų su žurnalistais. Ir šito proceso [NIB formavimo – Balsas.lt] metu mes nuolatos teikiame informaciją. Kartais bendravome ir emociškai („Tai kažkas buvo su VŽ, ar jie visiškai be pagrindo tą rašo?“ – klausė R. Paleckis) Grasinimų mes VŽ tikrai jokių nedarėm. Jeigu kokiam tai žurnalistui yra grasinimai, tai vienareikšmiškai aš galiu atsiprašyti, jeigu kas nors... („O dar neatsiprašėt?“ - R. Paleckis) Ne, tikrai ne. Nesu niekam grasinęs ir nesiruošiu grasinti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interviu taip pat buvo kalbėta apie garantijas, jog NIB tikrai statys naują Atominę elektrinę. Žurnalistui pacitavus konservatorių abejones dėl to, ar NIB tikrai statys naują atominę elektrinę, Ž. Marcinkevičius teigė, jog „be jokios abejonės naujai sukurta bendrovė „Leo LT“ tikrai ne tik statys, bet ir pastatys naują atominę elektrinę Lietuvoje bei įgyvendins kitus strateginius elektros energetikos projektus - elektros tiltų statybas į Švediją ir Lenkiją.“

Deja, nors R. Paleckis to ir nepaklausė, tačiau Ž. Marcinkevičius nepatikslino, ar „Leo LT“ atominę elektrinę pastatys su „NDX energija“, ar be šios įmonės, kadangi pagal NIB sutarties projektą, pašnekovo atstovaujama įmonė iš „Leo LT“ gali pasitraukti po 24 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų