REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VRK: sudėtis keičiasi , vadovas lieka

Netrukus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) turėtų būti formuojama iš naujo. Tai daroma kiekvienąkart prieš Seimo rinkimus. Eiliniai parlamento rinkimai Lietuvoje turėtų įvykti 2008 m. spalį, rašo „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas numato, kad VRK turi būti naujai sudaryta, iki Seimo rinkimų likus ne mažiau kaip 120 dienų. Kandidatus į komisijos narius parenka teisingumo ministras, Teisininkų draugija ir partijos, paskutiniuose Seimo rinkimuose gavusios mandatų daugiamandatėje apygardoje.

REKLAMA

Kandidatą į VRK vadovus turi teikti Seimo pirmininkas. Parlamento vadovas Viktoras Muntianas kol kas nesako, ką ketina siūlyti į VRK vadovus. Tačiau dabartinis VRK pirmininkas Z.Vaigauskas neoficialiai pripažįsta gaunąs signalų, kad jis vėl gali būti siūlomas į tas pačias pareigas.

Anot „Vilniaus dienos“, Z.Vaigauskas VRK vadovauja nuo 1994 m. birželio.

Ne visi politikai patenkinti šio teisininko darbu, vadovaujant rinkimus ir referendumus organizuojančiai institucijai. Po šiųmečių savivaldos rinkimų kai kurie politinių partijų atstovai pasiūlė Z.Vaigauskui atsistatydinti iš VRK pirmininkų. Liberalų sąjūdžio vadovas Petras Auštrevičius pareiškė, kad Z.Vaigauskas „turi prisiimti asmeninę atsakomybę dėl netinkamai organizuotų vietinės valdžios rinkimų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų