REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dujų kainos 2008 m. gali tapti siurprizu

Kaip ir kiekvienais metais Lietuva laukia tradicinio „Gazprom“ siurprizo – galbūt pavyks išsiderėti mažesnes gamtinių dujų kainas, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Gediminas Kirkilas interviu Žinių radijui ketvirtadienį patvirtino, kad Lietuvos atstovai dar nėra informuoti, kiek 2008-aisiais teks mokėti už gamtines dujas, o derybos tebevyksta.

REKLAMA

„Kol kas galutinių kainų mes neturime. Mes galime spręsti pagal naftos kainų konjunktūrą, nes dujų kaina yra išvestinė ir šiuo požiūriu dujų kainos kils visiems Europos Sąjungos šalių gyventojams, o ypač toms šalims, kurios priklauso nuo vienintelio tiekėjo“, – sakė jis.

„Aš labai laukiu dovanos, esu tai sakęs ir prie jų vadovų, kaip visada sulaukdavome kalėdinės dovanėlės, taip ir šiemet sulauksim“, - dienraščiui yra sakęs Vidmantas Jankauskas, buvęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas.

Kaip rašo „Kauno diena“, naujasis komisijos vadovas Virgilijus Poderys po to, kai buvo patvirtintos net iki 75 proc. didesnės kitų metų gamtinių dujų kainos buitiniams vartotojams, užsiminė, kad jos gali būti mažesnės, kai „Lietuvos dujos“ iš „Gazprom“ gaus naują kainų skaičiavimo formulę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų