REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai - vieni didžiausių Europos Sąjungos (ES) optimistų. Šalies gyventojai itin palankiai vertina tiek ES darbo rinkos perspektyvas, tiek pačios narystės naudą Lietuvai, rodo „Eurobarometro“ tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak apklausos, lietuviai yra patys didžiausi optimistai visoje ES, vertindami artimiausių 12 mėnesių darbo rinkos perspektyvas. Skirtumas tarp teigiamai ir neigiamai vertinančių darbo rinką yra lygus plius 35. Tuo tarpu pietinėse ES valstybėse - Portugalijoje ar Graikijoje jie yra atitinkamai minus 27 ir 21. Švedijoje - plius 23, Estijoje - plius 10.

REKLAMA

Be to, lietuviai kartu su airiais ir lenkais labiausiai įsitikinę narystės ES privalumais - taip mano 81 proc. lietuvių, 87 proc. airių ir 83 proc. lenkų.

Į bendresnį klausimą – ar narystė ES apskritai yra gerai, ar blogai – teigiamai atsako 65 proc. lietuvių ir patenka į optimistiškiausių šalių dešimtuką. Lietuvos kaimynai latviai – apimti eurodepresijos: patenkinti naryste tik 37 proc.

Paklausti, kuo labiau pasitiki – ES ar savo šalies valdžia, lietuviai taip pat išsiskyrė iš kitų šalių piliečių. Apie 60 proc. labai pasitiki ES institucijomis ir visiškai nusivylę savo valdžia. Seimu pasitiki tik 13 proc., Vyriausybe – 24 proc. Tai vieni žemiausių rodiklių ES.

Estai patenkinti viskuo: 67 proc. pasitiki ES ir net 62 proc. savo šalies vyriausybe. Panašiai kaip ir pasiturinčioje Danijoje.

„Eurobarometro“ tyrimas atliktas šį rudenį, jo metu apklausta daugiau kaip 30 tūkst. europiečių, pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų