REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministerija svarsto galimybę riboti pajamų mokesčio lengvatos taikymą gyventojams, paėmusiems būsto paskolą, o norintiems parduoti būstą, atleisti nuo pajamų mokesčio jį išlaikius ne trejus, o penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes manome, kad ganėtinai greitą efektą galėtų turėti tam tikros mokestinės priemonės, susijusios su kreditais būstui pirkti. Dabar kiekvienas gyventojas, gavęs paskolą būstui, šita lengvata gali naudotis. Mes manome, kad reikėtų apsvarstyti galimybę apriboti tos lengvatos taikymą, neatsisakyti jos, bet apriboti jos taikymą, tiems asmenims, kuriems socialiai ji yra svarbiausia", - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA

Pasak jo, tarptautinės finansų institucijos griežtai siūlo Lietuvai atsisakyti šios lengvatos, tačiau, anot finansų ministro, manoma, kad to to daryti nereikėtų: "Tačiau socialiai orientuoti šią lengvatą reikėtų - apsvarstyti parametrus, pagal kuriuos leistume ta lengvata pasinaudoti: galbūt tai būtų šeimos sudėtis, jaunos, daugiavaikės šeimos turimas būstas, jo plotas ir panašūs dalykai, pajamų ir turto lygis".

Pasak R,.Šadžiaus, kaip pavyks įstatymu realizuoti šias nuostatas, kalbėti dar anksti, o jo projektą Seimui numatoma pateikti pavasario sesijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pranešė, kad numatoma keisti dabar galiojančią nuostatą, kad žmogus, įsigijęs nekilnojamąjį turtą, gali nebemokėti pajamų mokesčio nuo turto vertės prieaugio, jeigu išlaikė jį trejus metus.

"Manome, kad tai per trumpas terminas ir vertėtų šitą terminą prailginti bent iki 5 metų. Žinoma, atsižvelgiant į tam tikrus gyventojų poreikius keisti būstą - būsto keitimo atveju galbūt reikėtų padaryti išlygas", - kalbėjo R.Šadžius.

Dabar parduodant būstą, neišlaikius jo trejus metus, tenka mokėti 15 proc. pajamų mokestį nuo turto prieaugio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų