REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas dar kartą kategoriškai pareiškė, kad jo vadovaujama Vyriausybė nesiruošia devalvuoti lito, nes esą tam nėra jokio reikalo.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos bankas turi daugiau negu pakankamai užsienio valiutos rezervų, o litą devalvavus ilgainiui praloštų visi", - savo kalboje per nacionalinę Lietuvos TV ketvirtadienį vakare teigė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Anot premjero, gilesnė Lietuvos ekonomikos analizė rodo, jog rimto pagrindo kalbėti apie lito devalvaciją nėra. Tą patį, jo teigimu, sako ir Lietuvos bankas, dauguma ekonomistų bei finansų specialistų, kurie gerai žino realią situaciją.

"Kiek prasidėjęs kainų augimo lėtėjimas bus ilgalaikis, parodys ateitis, bet paskutiniai vertinimai rodo, jog aktyvi Vyriausybės politika sulaukia, nors ir rezervuoto, bet matomo palaikymo. Lapkritį pramonės pasitikėjimas šalies ekonomika, palyginti su spaliu, padidėjo 4 procentiniais punktais, yra ir kitų pozityvių ženklų", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kirkilas aiškino, kad darbo užmokesčio ir pensijų augimas - šiemet šie rodikliai vidutiniškai didėjo bent 20 proc. - Lietuvoje gerokai lenkia infliaciją.

Komentuodamas, ką daro Vyriausybė, premjeras apeliavo į Fiskalinės drausmės įstatymą, pagal kurį bus mažiau išlaidaujama skirstant biudžeto lėšas. Kainų stabilumo strategija, anot jo, numato priemones taupyti valstybės lėšas, griežčiau prižiūrėti bankus bei siekti nedidinti komunalinių paslaugų kainų.

Vyriausybė, teigė G.Kirkilas, svarstys galimybes naikinti mokestines išimtis, skatinti konkurenciją, peržiūrėti visas valstybės administruojamas kainas, paprastinti žemės paskirties keitimą - tai padėtų mažinti būsto kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų