• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma sirgalių galėtų pasakyti girdėję bent puse lūpų kalbant papirkinėjimus ir susitarimus futbolo varžybose Lietuvoje, o dabar galą šioms kalboms padaryti arba jas pratęsti paprašyta šalies specialiųjų tarnybų, skelbia „Vakarų ekspresas “.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai Klaipėdos futbolo klubo "Atlantas" prezidentas ir vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius viešai prabilo apie teisėjų papirkinėjimus, vakar Seimo narys Vytautas Grubliauskas paprašė generalinio prokuroro, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos įvertinti tokius pasisakymus - patvirtinti juos arba paneigti.

REKLAMA

Nori aiškių atsakymų

"Man, kaip futbolo sirgaliui, tokie pasisakymai lyg ir girdėti - aistruoliai apie juos kalba stadionų tribūnose ir šalia jų. Tačiau kai apie tai prabylama viešai ir su apgailestavimu visos Lietuvos mastu, tai jau kelia nerimą ir nutylėti to nereikia.

Dėl to aš ir kreipiausi į tarnybas, kad jos padėtų tai patvirtinti ar paneigti. O jeigu patvirtins, reikia išsiaiškinti viską iš esmės, ar žiūrovai vedžiojami už nosies, jeigu taip - kas papirkinėjimo iniciatoriai, kokie pinigai tam naudojami, kaip kokią įtaką jie gali turėti šalies biudžetui, viską.

REKLAMA
REKLAMA

Nenoriu kažkam mesti kaltinimų, noriu, kad į šiuos klausimus būtų atsakyta. Tačiau linkėčiau, kad tokia informacija nepasitvirtintų", - vakar dienraščiui sakė V. Grubliauskas.

Jis teigė nenorįs, kad Lietuvoje kiltų tarptautinis skandalas.

"Juk paskutiniu metu Lietuvos futbolas tarptautinėje arenoje atrodo vis geriau", - tvirtino parlamentaras.

V. Grubliauskui kelia nerimą tai, kad apie papirkinėjimus futbolo varžybose jau prabilta viešai

Netiki, kad įrodys

Viešai pareiškęs, kad anksčiau pats teisėjus papirkinėdavo, o dabar tai darančios kitos komandos, V. Lekevičius mano, kad specialiosios tarnybos vargu ar ras teisybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"O kaip jie tą įrodys? Rimtų nusikaltimų neįrodo, kyšio atvejų. Visi apie tai kalba, visi žino, ažiotažas dabar kilo tik dėl to, kad aš pasisakiau viešai. Atvirai sakant, anksčiau ir su pareigūnais esu kalbėjęs ta tema, ir su sirgaliais - niekas nežino, ką daryti. Jeigu ir aš daviau, aš to neįrodysiu", - sakė V. Lekevičius.

Jo poelgį gruodžio 11-ąją vertins Lietuvos futbolo federacijos drausmės komisija.

"Neabejoju, kad jie mane baus. Skambina man ir sako - atsivežk įrodymų, nors puikiai žino, kad jų nėra", - pasakojo "Atlanto" prezidentas.

REKLAMA

V. Lekevičius tikina nebijantis tapti atpirkimo ožiu, priešingai - mano, jog viešos diskusijos duos naudos.

"Keleri metai dirbu, matau, kas darosi, mato futbolininkai, sirgaliai. Vien tai, kad visi apie tai pradės šnekėti, yra didžiausia nauda. Dabar gal dar kažkas viešai prabils. Žinau, nuoskaudų turi ne vienas", - sakė V. Lekevičius.

Vyksta ir kitur

Anglijos spauda šiomis dienomis pranešė, kad pasitvirtino pirmieji Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) įtarimai sutartomis rungtynėmis bei ryšiais su nelegaliomis lažybų bendrovėmis. Juos UEFA perdavė Interpolui.

Dienraštis "Daily Telegraph" praneša, kad visos abejotinos rungtynės vyko Rytų ir Pietų Europos bei Baltijos regiono šalyse.

Valdas Pryšmantas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų