• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Andrius Kubilius kritikuoja socialdemokratus, teigdamas, kad valdančioji mažumos koalicija pradeda strigti chaose ir užsimena apie galimą paramos mažumos Vyriausybei nutraukimą. Tuo metu Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė atmeta kritiką ir sako nematanti grėsmės skyryboms, praneša Lietuvos radijas.
„Paskutinės dienos parodė, kad mažumos koalicija pradeda strigti chaose, kurio pagrindinė priežastis yra tai, kad pačioje koalicijoje nėra suvokimo, kad jai tenka dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis.
Kai valdanti koalicija bando gelbėtis desperatiškų pertraukų Seimo posėdžiuose graibstymu, tai rodo, kad mažumos koalicija nesugeba tinkamai dirbti“, – teigia A. Kubilius.
Pasak jo, pagrindiniai susitarimai tarp valdančios koalicijos ir opozicijos yra įstrigę.
„Ir „Mažeikių naftos“ pardavimas, ir indėlių gražinimas yra iš anksčiau ateinantys projektai, ir Vyriausybę galima tik pagirti, kad ji šių projektų nesugadino.
Tuo metu tokios svarbios iniciatyvos, kaip susitarimas dėl kovos su korupcija, kaip žinių ekonomikos plėtotė ir kiti panašūs projektai yra įstrigę begalinėse komisijose“, – tvirtina Tėvynės sąjungos pirmininkas.
Konservatorių netenkina ir tai, kad socialdemokratai neva nevykdo savo įsipareigojimo spręsti problemas Valstybės saugumo departamente (VSD), kurias nurodė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.
„Kol kas nematome jokių pastangų elgtis ryžtingai, įgyvendinant mūsų susitarimą šiuo klausimu. Socialdemokratai savo neryžtingumu atvedė iki to, kad VSD krizė darosi permanentinė, ir kenkianti ne tik pačiam VSD, bet ir visai valstybei“, – mano A. Kubilius.
Jis darkart pakartotojo, kad Seimas turi priimti Gamtinių dujų įstatymą, kuris įtvirtintų dujų kainų reguliavimą visiems vartotojams.
Priminskime, kad parlamentarų daugumai nubalsavus už pataisą, įteisinančią dujų kainų reguliavimą, Vyriausybė užblokavo tolesnį įstatymo priėmimą.
Tuo metu socialdemokratė Irena Šiaulienė primena, kad skirti VSD vadovą yra Prezidento teisė, o ėmusis reguliuoti dujų kainų, jos galėtų pakilti.
Politikė stebisi, kad konservatoriai kartais remia Darbo partiją ir liberaldemokratus, bet nemato didelės skyrybų su Tėvynės sąjunga grėsmės.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų