• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar du britų karališkųjų oro pajėgų kariai žuvo Irake po to, kai netoli Bagdado sudužo jų pilotuojamas sraigtasparnis „Puma“, praneša „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar du kariai buvo sunkiai sužeisti ir šiuo metu yra ligoninėje. Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pareiškė, kad kol kas yra per anksti teigti dėl ko sudužo sraigtasparnis. Į Iraką jau vyksta speciali tyrėjų brigada, kuri nustatys avarijos priežastis.

REKLAMA

Nuo invazijos į Iraką pradžios 2003 metų kovą britai jau neteko 173 karių, iš kurių 133 žuvo kovoje arba vėliau mirė ligoninėje nuo mūšyje patirtų žaizdų.

Britanija šiuo metu pamažu traukiasi iš savo užimamų pozicijų pietų Irake ir jau kitą mėnesį atsakomybė už regiono saugumą turėtų būti perduota patiems irakiečiams. Britų teigimu, saugumo situacija Basros regione itin pagerėjo po to, kai britų kariai pasitraukė iš paskutinės savo bazės Bssros miesto centre. Teigiama, kad išpuolių prieš okupacinių pajėgų karius sumažėjo net 90 procentų.

Be to, pranešama, kad britų atstovai derasi su radikalaus šiitų dvasininku Moqtada al-Sadru ir jo vadovaujamos Mahdi armijos atstovais, kad šie įsitrauktų į politinį procesą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų