REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdiečiams teks įprasti prie sankryžų nepervažiuoti „Stop“ linijos, nepradėti važiuoti vos įsižiebus geltonam šviesoforo signalui ir neviršyti leistino greičio, praneša „Klaipėda“. 

REKLAMA
REKLAMA

Visus šiuos pažeidimus jau nuo gruodžio 1 dienos fiksuos vaizdo kameros ir stacionarūs radarai, o pažeidėjai, žadama, neišvengs baudų.

REKLAMA

Penkiolika radarų, kuriuos jau stato bendrovė „Technologinių paslaugų sprendimai“, atsiras skirtingose Klaipėdos vietose: Šilutės plente, Jūrininkų, Statybininkų, Baltijos ir Taikos prospektuose, Smiltelės, Priestočio ir Liepojos gatvėse.

Iš penkiolikos radarų nuolatos veiks tik trys. Likusieji bus tik muliažai, kurie, pareigūnų manymu, taip pat drausmins vairuotojus. Pareigūnams bus palikta teisė kas kelias savaites apkeisti vietomis veikiančius radarus su muliažais.

REKLAMA
REKLAMA

Kurie radarai veiks, bus palikta spręsti Eismo priežiūros skyriaus pareigūnams. Jie stebės ir radarų rodmenis.

Radarus kartu su stebėjimo kameromis Klaipėdos savivaldybė išsinuomojo trejiems metams. Per mėnesį jų nuoma kainuos 36 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis sakė, kad kol kas bus tiriama, ar idėja įrengti radarus pasiteisins. Jeigu taip, gali būti, kad radarai bus įrengti ir pasibaigus sutarčiai su bendrove „Technologinių paslaugų sprendimai“.

Tokių radarų jau yra Vilniuje, vienas veikia ir Kaune.

Giedrė Balčiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų