REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj diplomatu taip ir netapusio buvusio kariškio Jono Gečo į Lietuvos ambasadą Gruzijoje ministru patarėju gali būti deleguotas Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas D. J., skelbia "Kauno diena".

REKLAMA
REKLAMA

Koją pakišo alkoholis

Šiomis dienomis oficialiai pranešta, kad užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas nutraukė terminuotą sutartį su buvusiu krašto apsaugos ministro patarėju J.Geču. Jis taip ir neišvyko į Gruziją, kur turėjo tapti ministru patarėju Lietuvos ambasadoje. Ministras patarėjas yra antrasis pagal rangą diplomatas šioje Lietuvos atstovybėje.

REKLAMA

Terminuota darbo sutartis su J.Geču buvo pasirašyta spalio mėnesį, tačiau P.Vaitiekūno sprendimu nutraukiama nuo lapkričio 9 d.. „Sutartis nutraukta pasikeitus aplinkybėms“, – sakė ministro atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.

Atstovė nekomentavo neoficialių žinių, kad tikroji sutarties su J.Geču nutraukimo priežastis yra jo piktnaudžiavimas alkoholiu.

J.Gečas taip pat nekomentuoja savo karjeros peripetijų. Problemų dėl alkoholio jis turėjo ir anksčiau. 2004 m. rudenį J.Gečas buvo sulaikytas kelių policijos įtarus, kad tarnybinį automobilį vairuoja neblaivus. Tuomet pareigūnui paskirta 2500 litų bauda ir 30 mėnesių atimta teisė vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Speciali užduotis

Dėl perėjimo į diplomatinę tarnybą J.Gečas dar spalio 1 d. paliko krašto apsaugos ministro patarėjo pareigas.

V.Gaižauskaitė užsiminė, kad Gruzijoje J.Gečas turėjo atlikti specialią užduotį, tačiau nekonkretizavo jos. „Gruzijoje dirba nemažai Lietuvos specialistų, visi jie turi savo užduotis“, – teigė pareigūnė.

Lietuva aktyviai prisideda integruojant Gruziją į europietiškas ir transatlantines politines, ekonomines bei gynybos organizacijas.

Lietuvos ambasados Gruzijoje interneto tinklapyje įrašyta, kad J.Gečas neva jau atlieka ministro patarėjo pareigas. „Internete konstatuojama esama padėtis. Šiandien formaliai J.Gečas dar tebėra ministras patarėjas, juo nebebus tik nuo lapkričio 9-osios“, – paaiškino V.Gaižauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būdamas krašto apsaugos ministro patarėju J.Gečas kaip Lietuvos karinis atstovas ypač daug laiko praleido Afganistane.

Įsipainiojo į VSD skandalą

Neoficialiomis žiniomis, ministro patarėjo darbui Lietuvos ambasadoje Gruzijoje yra rengiamas dabartinis VSD vadovo pavaduotojas D.J. Į saugumo struktūras jis buvo deleguotas Užsienio reikalų ministerijos, turi aukštą diplomatinį rangą, todėl neturėtų kilti problemų dėl jo sugrį˛imo į diplomatinę tarnybą.

 P.Vaitiekūnas nepaneigė, kad D.J. gali vykti dirbti į Lietuvos ambasadą Gruzijoje, bet kol kas oficialiai to nepatvirtino. Ministras atkreipė dėmesį, kad D.J. tebėra VSD direktoriaus pavaduotojas ir nėra Prezidento Valdo Adamkaus dekreto dėl jo atleidimo iš šių pareigų.

REKLAMA

D.J. yra minimas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atlikto VSD veiklos tyrimo išvadoje kaip asmuo, susijęs ir artimai bendraujantis su kai kuriais verslo struktūrų atstovais, galimai ginantis jų interesus. NSGK jau senokai reikalauja atleisti šį pareigūną iš VSD direktoriaus pavaduotojų.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas, konservatorius Audronius Ažubalis pareiškė manąs, kad po tokio NSGK tyrimo D.J. negali sugrįžti į diplomatinę tarnybą. „Įstatymas reikalauja, kad diplomatai būtų nepriekaištingos reputacijos. Šiuo atveju taip nėra“, – teigė A.Ažubalis.  Stasys Gudavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų