• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų žvalgybinės agentūros MI5 vadovas Jonathanas Evansas pirmoje savo viešoje kalboje perspėjo, kad teroristai aktyviai nusitaikė į 15-16 metų paauglius, kuriuos verbuoja užduotims atlikti, praneša „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

„Teroristai metodiškai ir apgalvotai taikosi į jaunus žmones mūsų šalyje. Jie bando radikalizuoti, indoktrinuoti bei parengti labiausiai jaunus, labiausiai pažeidžiamus žmones, kad šie vykdytų teroro aktus“ – perspėjo J. Evansas, kuris beje yra Islamo ekstremizmo ekspertas. MI5 vadovu jis tapo šių metų balandžio mėnesį.

REKLAMA

Kaip pagrindinę grėsmę Didžiosios Britanijos saugumui MI5 vadovas nurodė ir toliau neblėstantį teroristinio tinklo Al-Qaeda keliamą pavojų. Pasak jo, praėjusiais metais Didžiojoje Britanijoje buvo identifikuoti 1,6 tūkst. teroristų rėmėjų, keliančių tiesioginę grėsmę valstybės saugumui. Šiuo metu šis skaičius jau viršija 2 tūkst.

J. Evanso įsitikinimu, Al-Qaedos vadovybė, besislapstanti Pakistane, iš šios šalies rengia išpuolius prieš Britaniją ir jų įgyvendinimui verbuoja jaunus britų musulmonus. Šalies saugumui pavojų kelia ir naujos Al-Qaeda kovotojų stovyklos Irake, Alžyre.

J. Evansas pastebėjo ir tai, kad nepaisant to, jog Šaltasis karas jau senokai baigėsi, tačiau Rusijos šnipų, vykdančių slaptas užduotis, Didžiojoje Britanijoje nė kiek nesumažėjo. Jo teigimu, reikalingi papildomi resursai sėkmingai kovai su nelegaliomis Rusijos operacijomis Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų