REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis pareiškė JAV, kad susitarimo dėl Palestinos valstybės įkūrimo nebus tol, kol jo paties saugumas nebus garantuotas, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio užsienio reikalų ministrė Tzipi Livni šalyje viešinčiai JAV valstybės sekretorei Condoleezai Rice pareiškė, kad tariantis su palestiniečiais pirmiausia turėtų būti užtikrintas Izraelio saugumas.

REKLAMA

„Izraeliui pirmiausios svarbos dalykas yra jo paties saugumas, o tik po to Palestinos valstybės įkūrimas. Niekas nenori regione matyti dar vienos teroro valstybės“, - sakė ministrė.

BBC pažymi, kad C. Rice šiemet jau aštuntą kartą atvyko į Artimuosius Rytus tikėdamasi įkvėpti gyvybės į stringančias Izraelio ir Palestinos autonomijos derybas. Tačiau viltys, siejamos su būsimąja taikos konferencija lapkritį JAV, yra nedidelės.

REKLAMA
REKLAMA

Palestiniečiai nori aiškaus susitarimų vykdymo grafiko, kuriame būtų numatyti svarbiausi abiejų pusių nesutarimų sprendimai, įskaitant Jeruzalės statusą ir Palestinos valstybės sienas.

Tuo tarpu Izraelis atmetė iš anksto užsibrėžtas susitarimų datas tvirtindamas, kad nepavykus susitarti dėl atskirų problemų gali būti sužlugdytas visas derybų procesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų