REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės tautos (JT) pareikalavo, jog Talibanas liautųsi žudęs humanitarinės pagalbos darbuotojus ir plėšęs pagalbos konvojus Afganistane, tam kad pažeidžiamus afganus atsargų siuntos pasiektų iki žiemos pradžios, praneša „Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

JT misijos Afganistane vadovas Tomas Koenigsas paskelbė, jog per šiuos metus Afganistane talibai ir ginkluotos gaujos nužudė jau 34 pagalbos darbuotojus, dar 76 buvo pagrobti. Daugelis aukų buvo afganų gydytojai, išminuotojai ir inžinieriai. Pranešama, kad apie 55 pagalba gabenę konvojai buvo apiplėšti.

REKLAMA

„Tokie išpuoliai yra aiškus humanitarinės teisės pažeidimas ir jie turi liautis. Mums reikia, jog visos konflikto šalys pripažintų ir gerbtų Afganistano žmonių humanitarinius poreikius. Tai svarbiau už kovas ir politiką“, - žiniasklaidai teigė T. Koenigsas.

Kaip rašo „Guardian“, pagalbos tiekimo krizę sukėlė blogėjanti saugumo padėtis. Talibų išpuoliai destabilizavo padėtį Afganistano pietuose ir rytuose, taip pat provincijose šalia sostinės Kabulo. Pagalbos darbuotojai teigia, jog vis daugiau teritorijų dėl didelio pavojaus būna aplenkiamos.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu JT Pasaulio maisto programa paskelbė dėl 6 kartus padažnėjusių išpuolių prieš konvojus šiais metais netekusi per 1000 tonų maisto. Vien dėl to per pastarąsias 6 sav jokie pagalbos konvojai nepasiekė vakarinės Herato ir rytinės Kandaharo provincijų.

Afganistano švietimo ministerija pranešė, jog šalies pietuose ir rytuose dėl smurto buvo uždarytos per 400 mokyklų. Talibų kovotojai vien Helmando provincijoje per pastaruosius 15 mėn. sudegino 20 mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų