• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertų komisija penktadienį paskelbs kasmet už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus teikiamų Baltijos Asamblėjos (BA) premijų laureatus. Tarp pretendentų į apdovanojimus - trys Lietuvos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Į literatūros premiją už knygas "K. B. įtariamas" bei "Tylintys tekstai: užrašai iš raudonojo sąsiuvinio, 1971-2001" pretenduoja lietuvių vertėjas ir poetas, Nacionalinės premijos laureatas Marcelijus Martinaitis. Už kūrybinę veiklą ir kultūrinių ryšių tarp Estijos ir Latvijos vystymą premijai nominuotas latvių vertėjas Gundaras Godinis. Estai literatūros premijai gauti pasiūlė poetę ir rašytoją Ene Mihkelsone už istorinį filosofinį romaną "Katkuhaud".

REKLAMA

Meno premijai už dokumentinį filmą "Prieš parskrendant į Žemę" nuominuotas lietuvių režisierius Arūnas Matelis. Premiją už įnašą ruošiant knygą "Teatrinė režisūra Baltijoje" gauti pretenduoja latvių teatro kritikė Silvija Radzobe, už pastarųjų trejų metų meninius pasiekimus apdovanojimui nominuotas estų fotomenininkas Markas Raidpere.

Į mokslo premiją pretenduoja lietuvių filosofas, estetikas, meno teoretikas Antanas Andrijauskas. Apdovanojimui taip pat nominuoti latvių mokslininkai Ivaras Bilinskis ir Jurijus Artiuchas už knygą "Digital Alias-free Signal Processing" bei estas Tarmo Soomere už tyrimus, kaip nuo bangų daromos žalos apsaugoti Baltijos pajūrį.

REKLAMA
REKLAMA

Premijos laureatams bus įteiktos lapkričio 22-24 dienomis Rygoje vyksiančios BA sesijos metu. Laureatai paprastai apdovanojami specialia statulėle, sertifikatu ir 5 tūkst. eurų (apie 17 tūkst. litų) pinigine premija.

BA apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus įsteigti siekiant skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos valstybėse, įvertinti žymiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti kitose valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų