REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatoriai, komentuodami K. Čilinsko pergalę Dzūkijos rinkimuose pabrėžia, jog nebe viską galima nupirkti, darbiečiai kalba apie kovą prieš sistemą, politologas teigia, jog Darbo partija reikalinga „valstybininkams“.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorė: nebe viską taip paprasta nupirkti

Viena iš konservatorių lyderių Rasa Juknevičienė ( pasisakymai, balsavimo istorija), komentuodama K. Čilinsko pergalę  rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą Dzūkijoje, kur jis įveikė Viktorą Uspaskichą, “Balsui.lt” sakė, jog tai reiškia tam tikras permainas ir “yra ženklas, jog nebe viskas taip lengvai perkama.”

REKLAMA

“Pagal tai, kiek buvo mesta pinigų ir įdėta energijos agituojant už V. Uspaskichą, atsižvelgiant į tai, kad iš esmės, jį sugrąžindama čionai tiesiogiai dalyvavo ir pati Maskva, tai yra didelė Lietuvos pergalė”, - sakė konservatorių lyderė.

Jis taip pat pažymėjo, jog V. Uspaskichą rėmė tiek R. Pakso liberaldemokratai, tiek A. Paulausko socialliberalai. Pastarieji, anot konservatorės, pastarosiomis savaitėmis darė viską, kad tik V. Uspaskichas laimėtų.

REKLAMA
REKLAMA

“Darbo partijos suartėjimas su liberaldemokratais visais klausimais jaučiamas ir Seime. Rinkimai ir bendras minėtų jėgų: soicialliberalų, darbiečių ir libdemų darbas dar kartą atskleidė bendras „gazpromines“ ir prorusiškas šaknis. Pridėkime dar K. Prunskienės jėgas ir matome kas gali bendradarbiauti ateinančiuose Seimo rinkimuose.”, - teigė konservatorė.

Ji nesiėmė prognozuoti ar šių jėgų bendradarbiavimas įgaus struktūrinį pavidalą. Pask . Juknevičienės, gali būti, jog prorusiškos jėgos mėgins savotiškai pasidalinti atitinkamai orientuotą elektoratą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darbietė“ rinkimus įvertino, kaip sėkmingus

„Tikėjomės nugalėti – to neslepiam, tačiau atsižvelgiant į tai, kad kovojome konservatorių tvirtovėje, kur jie valdo keliolika metų, už V. Uspaskichą balsavo daug žmonių. Nors žmonės ir įbauginti, jie atėjo ir drįso balsuoti. Tai buvo kova ne prieš K. Čilinską, o prieš sistemą, teigė "darbietė" L. Graužinienė (pasisakymai, balsavimo istorija).

Pasak jos, konservatoriai 100 proc. išnaudojo administracinius resursus, be to, „darbietė“ teigė, jog V. Uspaskichui trukdė ir teisminiai apribojimai.

REKLAMA

„Vykdėme kampaniją be kandidato“,- skundėsi Seimo narė. Tūkstančiai parašų buvo surinkti, kad V. Uspaskichui būtų leista atvykti susitikti su žmonėmis, tačiau buvo priimtas politinis sprendimas trukdyti“, - teigė parlamentarė.

Jis sakė nesuprantanti, kaip ikiteisminiam tyrimui galėjo sutrukdyti V. Uspaskicho atvykimas iš Kėdainių į Alytaus rajone esančius kultūros namus.

L. Graužinienė dėkojo darbo partijos nariams ir rėmėjams, sakė, jog partija sustiprėjo ir užsigrūdino, o žmonės, pasak jos „vis drąsiau drįsta kovoti prie sistemą, nes galvoja ir apie savo vaikų ateitį“.

REKLAMA

Politologas: Kol Darbo partija išlieka tarp pagrindinių politikos žaidėjų, "valstybininkais" pasivadinęs klanas gali lengviau išlaikyti Lietuvai tarnaujančių žmonių įvaizdį

Kaip „Balsui.lt“ sakė politologas Vladimiras Laučius, apklausos, jei jomis tikėsime, leidžia prognozuoti, kad Darbo partija po rinkimų pateks i Seimą. Tai, pasak jo, „jau nemenkas laimėjimas politiniam dariniui, kurio destruktyvi valstybės atžvilgiu prigimtis akivaizdi kiekvienam blaiviai mąstančiam Lietuvos piliečiui.“

„Blaiviai mąstyti trukdo įvairūs veiksniai, kuriuos apibendrinti galima apibendrinti kito Rusijai mielo darinio lyderio žodžiais: problema yra "musyse".- teigia V. Laučius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos įtakos augimui, anot jo, jau seniai buvo galima užkirsti kelia savalaikėmis prevencijos priemonėmis. Jų nebuvo imtasi ir, pasak politologo, lieka tik spėlioti - kodėl.

„Tikėtina, kad šios partijos gyvybingumas naudingas politinėms jėgoms ir interesų grupėms Lietuvoje, kurios sugeba įtikinti esančios reikalingos Lietuvai tik tada, kai šalia šmėkso Uspaskichas ir jo komandos veikėjai. Kol Darbo partija išlieka tarp pagrindinių politikos žaidėjų, "valstybininkais" pasivadinęs klanas gali lengviau išlaikyti Lietuvai tarnaujančių žmonių įvaizdį. Net ir tarnaudamas anaiptol ne Lietuvos interesams. „

"Darbiečių" suartėjimas su liberaldemokratais, anot V. Laučiaus, įmanomas, tačiau svarstyti apie jo konkrečius pavidalus, politologo nuomone, dar ankstoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų