REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Pakistaną grįžusi opozicijos lyderė Benazir Bhutto, nepaisydama įvykusio pasikėsinimo į ją, paskelbė apie savo ketinimus dar kartą tapti šalies premjere. Ji taip pat pareikalavo, kad Pakistano valdžia kreiptųsi į užsienio specialistus, galinčius padėti ištirti kruviną savižudžio išpuolį praėjusią savaitę, praneša „Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl savižudžių sprogdintojų mes turėsime pakeisti savo politinę kampaniją. Bet aš vis tiek vyksiu į susitikimus su žmonėmis ir įvykusi nelaimė manęs nesulaikys“, - teigė B. Bhutto po to, kai aplankė per sprogimą sužalotus žmones Karačio ligoninėje.

REKLAMA

Galingą sprogimą, per kurį praėjusį trečiadienį žuvo 139 ir sužeista 300 žmonių, tiriantys pareigūnai praneša sulaikę 3 asmenis, kaip įtariama, susijusius su išpuoliu. Taip pat paskelta įtariamojo savižudžio galvos nuotrauka - už informaciją apie sprogdinimo vykdytoją žadamas atlygis.

B. Bhutto pareiškė, jog tiriant incidentą reikia tarptautinių terorizmo ekspertų pagalbos ir pakartojo įtarimus, jog Pakistano karinėse ir žvalgybos tarnybose esantys radikalūs islamistai teikia pagalbą Talibano kovotojams.

Iš tremties grįžusi buvusi Pakistano premjerė su neseniai perrinktu šalies prezidentu Pervezu Musharaffu svarsto apie galimą valdžios pasidalinimą po sausį vyksiančių rinkimų. Dar kartą ministre pirmininke ketinanti tapti B. Bhutto itin griežtai pasisako prieš šalyje veikiančias kovotojų grupuotes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų