• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturios parlamentinės partijos - socialdemokratai, pilietininkai, liberalcentristai ir Liberalų sąjūdis - ragina dzūkus stabdyti finansiniais nusikaltimais įtariamo „darbiečių“ ekslyderio Viktoro Uspaskicho veržimąsi į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį raginimą ketvirtadienį pasirašė socialdemokratų pirmininkas ir ministrų kabineto vadovas Gediminas Kirkilas, Seimo pirmininkas bei pilietininkų lyderis Viktoras Muntianas, liberalų vadovas Petras Aštrevičius ir liberalcentristams atstovaujantis Algis Čaplikas.

REKLAMA

„Mes pasisakome prieš asmens, slegiamo įtarimų finansiniais nusikaltimais naštos, pusantrų metų besislapsčiusio nuo Lietuvos teisėsaugos Rusijoje, mėginimą patekti į Seimą“, - rašoma keturių parlamentinių partijų pasirašytame raginime.

„Buvo toksai mūsų pasitarimas ir pasitarimo metu mes nusprendėme, kad tai yra negerai, kad žmonės, kurie turi finansinių nusikaltimų įtarimų šleifą, žmonės, kurie neigiamai labai pasisako apie Lietuvą, kaip valstybę, apie jos pagrindines institucijas, kartu bando patekti į tas institucijas“, - žurnalistams trečiadienį sakė Seimo pirmininkas V.Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pasirašyti kreipimąsi į dzūkus buvo siūloma visoms parlamentinėms partijoms, tačiau kitos esą nepanorusios padėti konservatorių keliamam nepartiniam teisininkui Kęstučiui Čilinskui patekti į Seimą.

Spalio 7-ąją vykusiame pirmajame rinkimų ture į laisvą Seimo nario vietą vienmandatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje namų arešto sąlygomis gyvenantis V.Uspaskichas, kuriam simpatijas išreiškė 20,26 proc. Alytaus rajono rinkėjų, nusileido konservatorių keliamam K.Čilinskui, surinkusiam 30,29 proc. balsų.

Antrasis rinkimų turas rengiamas šį sekmadienį.

V.Uspaskichas yra įtariamas byloje dėl jo vadovautos Darbo partijos apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas ir jų naudojimą pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai. Šiuo kaltinimus V.Uspaskichas neigia.

Anksčiau skelbta, kad prokurorų aptikta Darbo partijos „juodoji buhalterija“ buvo vertinama maždaug 8 mln. litų, vėliau, nepatvirtintais žiniasklaidos duomenimis, pradėta kalbėti apie 25 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų