• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė ketina imtis priemonių infliacijai pažaboti, tačiau kol kas neatskleidžia, kokios jos bus.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas trečiadienį po Vyriausybėje surengto pasitarimo dėl veiksmų koordinavimo, valdant infliaciją ir švelninant jos pasekmes gyventojams, sakė, jog viena iš tokių priemonių galėtų būti viešai internete skelbiamos prekių kainos.

REKLAMA

Premjeras tikino, jog dabartinis infliacijos lygis buvo prognozuotas ir ragino nedramatizuoti padėties.

"Situacija Lietuvoje yra kontroliuojama. Lietuva turi mažiausią infliaciją tarp Baltijos valstybių", - sakė G.Kirkilas, pridūręs, jog "atsipalaiduoti negalima".

"Aš, asmeniškai kaip premjeras, gavau tikrai labai daug svarbios informacijos iš įvairių žinybų, Statistikos departamento, kainas reguliuojančių tarnybų, Konkurencijos tarybos, ir mes šių procesų stebėjimą ir, esant reikalui, galimą įsikišimą toliau tęsime", - kalbėjo G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitarime dalyvavęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas taip pat teigė nematantis "kažkokios dramatinės situacijos", tačiau pritarė, jog 7 proc. metinė infliacija yra "daug".

"Jos nesustabdysi. Juk bet kokios priemonės nepaveiks, kad kitą mėnesį nukristų infliacija. Visos priemonės turi ilgalaikį poveikį. O tokių priemonių, kurias šiandien priėmei, o rytoj nukrito infliacija, nėra", - teigė R.Šarkinas.

Jis tikino, kad nepaisant augančios infliacijos, paskolų būklė ir bankų sistema Lietuvoje yra "tikrai labai gera".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Blogų paskolų turime tik 0,85 proc., tai yra mažiau nei 1 proc. - tai tikrai nedidelis procentas. Jokio augimo kol kas tikrai nėra", - sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Rugsėjo mėnesį suderinta mėnesio infliacija buvo 1,4 proc., vidutinė metinė infliacija - 4,9 proc., o metinė infliacija (rugsėjo mėnesį, palyginti su 2006 metų rugsėju) - 7,1 procento.

Vyriausybė prognozuoja, kad metų pabaigoje vidutinė metinė infliacija sieks 5,2 proc., o finansų analitikai sako, kad metinė infliacija bus apie 7-8 procentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų