• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrija davė pylos miesto valdžiai, kad ši skatina daug vaikų auginančių tėvų degradaciją, rašo "Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Esą taip yra todėl, kad didžioji dalis socialinės paramos skiriama ne į gyvenimą besikabinančioms šeimoms, o toms, kuriose nė nesistengiama žengti į priekį ir pragyvenimui užsidirbti, o tik laukiama išmokų.

REKLAMA

Todėl bendrijos pirmininkė Virginija Jurgilevičienė kreipėsi ir į Socialinių reikalų komitetą, kad šis padėtų dirbantiems daugiavaikiams tėvams gauti daugiau nuolaidų.

„Dabar tokios šeimos yra tarsi baudžiamos. Kadangi tėvai dirba ir stengiasi kuo geriau aprūpinti savo vaikus, jie nebetenka tam tikros paramos, nes turi per daug pajamų“, – teigiama prašyme.

V.Jurgilevičienės nuomone, skiriant paramą derėtų atskirti dirbančius ir nedirbančius daugiavaikius tėvus ir jiems nustatyti nevienodo dydžio pajamų standartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pajamų dydį reglamentuoja Seimo priimti įstatymai ir savivaldybė negali jų koreguoti. Būtų labai gražu paskatinti šeimas už tai, kad jos augina daug vaikų. Tačiau socialinės pašalpos yra skurdo riba. Todėl nė vienai daugiavaikei šeimai nelinkėčiau atsidurti tokioje padėtyje, kad reikėtų jų prašyti “, – sakė Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Tačiau ji pripažino, kad dirbančios daugiavaikės šeimos dažnai negali pretenduoti gauti nemokamą maitinimą vaikams ar aprūpinimą mokyklinėmis prekėmis.

Bet jei tėvai gauna minimalų atlyginimą, jų vaikams parama tikrai priklauso.

Virginija Spurytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų