REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Techninių darbuotojų stygiumi besiskundžiančio Kauno valstybinio dramos teatro problemas turi spręsti jo vadovė, kuri yra atsakinga už teatro veiklą, teigia Kultūros ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

"Patvirtinus teatro metinį biudžetą, teatro vadovas privalo užtikrinti visavertį kolektyvo darbą išnaudodamas turimus resursus. Teatro vadovas yra tiesiogiai atsakingas už teatro veiklą ir, vadovaudamasis galiojančiais teisės aktais, turi galimybę ieškoti vidinių išteklių, peržiūrėti etatus, skirti priedus darbuotojams", - teigiama ministerijos pranešime spaudai.

REKLAMA

Ministerija pažymi, kad sėkmingai dirbantys kolektyvai gauna pajamų iš veiklos, kurių dalis taip pat gali būti panaudotos darbuotojų skatinimui.

Anot pranešimo, šiais metais teatro darbuotojų algoms skirta ir daugiau lėšų - darbo užmokesčio fondas padidintas beveik 280 tūkst. litų.

Kaip ketvirtadienį pranešė dienraštis "Lietuvos žinios", dėl mažų atlyginimų vienas po kito pareiškimus dėl išėjimo iš darbo rašo beveik visi techniniai Kauno dramos teatro darbuotojai: apšvietėjai, butaforai, garso operatoriai, dekoracijų statytojai. Teatras jau sumažino planuotų rodyti spektaklių skaičių, o jo vadovė neatmeta galimybės, kad teks visiškai nutraukti veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbdamas net 4 aikštelėse vienu metu teatro kolektyvas per metus gauna 1,7 mln. litų dotaciją. Šiuo metu teatre dirba 125 žmonės, iš jų tik 32 aktoriai. Negana to, kad teatras vis dar remontuojamas, baiminamasi, jog per kai kuriuos spektaklius trūks techninių darbuotojų.

"Aktoriai jau suprato, kad jie niekam nerūpi, tik patys sau ir žiūrovui. Be aktorių, yra daug atsakingus darbus dirbančių žmonių, kurie į rankas tegauna 450-500 litų. Jie net negali mokesčių susimokėti", - apgailestavo teatro meno tarybos pirmininkas aktorius Egidijus Stancikas.

Teatro vadovės Inos Pukelytės teigimu, ši problema būdinga ne tik Kauno dramos teatrui. "Nelaikome užspaudę pinigų. Kiek pajėgiame užsidirbti remonto sąlygomis, tiek išdalijame darbuotojams. Jei kitiems metams nebus skirta didesnė dotacija, turbūt greitai užsidarysime", - prognozavo ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų