REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas, viešintis Niujorke vykstančioje Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje, vietos Kolumbijos universitete viešai susikivirčijo su universiteto vadovu, pavadinęs pastarojo pastabas asmeniniu įžeidimu, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kolumbijos universiteto prezidentas Lee Bollingeris, kalbėdamas prieš didelę auditoriją susitikimo su M. Ahmadinejadu metu, pavadino jį „žiauriu diktatoriumi“, neigiančiu Holokaustą, ir tokiu būdu demonstruojančiu savo išsilavinimo spragas.

REKLAMA

Irano prezidentas buvo linkęs priimti tai kaip asmeninį įžeidimą. Jo teigimu, Holokaustu vadinamus įvykius Antrojo pasaulinio karo metais būtina nuodugniau ištirti, nes tai esą galėjusi būti žydų falsifikacija.

M. Ahmadinejadas taip pat gynė Irano branduolinę programą, kuri esą skirta vien taikiems tikslams. Paklaustas apie homoseksualių asmenų persekiojimą Irane, jis atsakė, jog Irane tokių žmonių paprasčiausiai nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Irano prezidentui anksčiau nebuvo duotas leidimas apsilankyti Rugsėjo 11-osios tragedijos vietoje, JAV valstybės sekretorei Condoleezzai Rice pabrėžus, kad tai būtų neleistinas „farsas“. Iranas yra kaltinamas tarptautinio terorizmo rėmimu.

M. Ahmadinejadui pirmadienį kalbant Kolumbijos universitete, netoliese buvo susirinkusi gausi protestuotojų minia. Visgi pats L. Bollingeris gynė savo sprendimą pakviesti Irano prezidentą, sakydamas, jog tai buvęs žodžio laisvės ir akademinės laisvės klausimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų