REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus rytoj su darbo vizitu išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu šalies vadovas dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės asamblėjos 62 – ojoje sesijoje. Generalinės asamblėjos sesijoje bus diskutuojama, kaip įtvirtinti JT, kaip pagrindinį forumą, klimato kaitos klausimams
nagrinėti, ir sprendžiama, kaip aktualizuoti klimato kaitos bei pasaulio prisitaikymo problemas valstybių vadovų darbotvarkėse. Renginyje bus stengiamasi nubrėžti politines gaires artėjančioms deryboms Balyje 2007 metų gruodžio mėnesį dėl „šiltnamio efektą“ sukeliančių dujų mažinimo po 2012 metų, sakoma pranešime.

REKLAMA

Lietuvos vadovas pasisakys debatuose, pabrėždamas dabartinių kartų atsakomybę už pasaulio išsaugojimą
ateinančioms kartoms, aptars Lietuvos ir ES pastangas bei patirtį.

V.Adamkaus kalboje taip pat bus pabrėžta atsinaujinančių energijos šaltinių svarba, JT reformos, didesnio JT tarpininkavimo gebėjimų poreikis, Lietuvos pirmininkavimo JT Ekonominei ir socialinei tarybai (ECOSOC) patirtis, Kosovo, Afganistano, įšaldytų konfliktų, nusiginklavimo klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

Šias temas Lietuvos vadovas aptars ir su JT Generaliniu Sekretoriumi Ban Ki- Moonu. V.Adamkus taip pat dalyvaus JAV prezidento George'o W. Busho organizuojamoje apskritojo stalo diskusijoje žmogaus teisių ir demokratijos klausimais.

Vizito JAV metu Lietuvos vadovas susitiks su Makedonijos prezidentu Branku Crvenkovskiu, Turkmėnistano prezidentu Gurbanguly’iu Berdymuhamedovu, Kazachstano prezidentu Nursultanu Nazarbajevu. Niujorke V.Adamkus taip pat susitiks su Niujorko lietuvių bendruomenės ir Amerikos žydų komiteto atstovais. Šalies vadovas kartu su Estijos Respublikos prezidentu Toomasu Hendriku Ilvesu ir Latvijos Respublikos prezidentu Valdžiu Zatleriu dalyvaus Niujorko biržos dienos uždaryme.

 Kitą penktadienį, rugsėjo 28 dieną, valstybės vadovas grįš į Vilnių, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų