REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 600 itališkų makaronų rūšių ketvirtadienį buvo lemta pasilikti lentynose. Italijos vartotojų teisių gynėjai paskelbė vienos dienos boikotą šiam maisto produktui, protestuodami prieš staigų jo kainos augimą, rašo „Guardian Unlimited“.

REKLAMA
REKLAMA

Augant pagrindinių makaronų ingredientų, tokių kaip kviečiai, kainai, vartotojų teisių gynėjus ypač piktina tai, kad kviečius auginančių ūkininkų pajamos išlieka tokios pačios.

REKLAMA

Ekonomistų teigimu, kviečių kaina auga dėl keleto priežasčių – tiek dėl augančios biodegalų paklausos, tiek ir dėl gerėjančios mitybos daugelyje besivystančių šalių.

Akcijos organizatoriai neturėjo vilčių visiškai atskirti italus nuo jų mėgstamiausio patiekalo. Jos žadėjo makaronus, duoną ir pieną dalyti nemokamai miestų aikštėse, taip pat ir priešais Italijos parlamentą Romoje.

Vidutinis italas makaronų valgo mažiausiai vieną kartą per dieną, taigi maždaug 28 kilogramus makaronų per metus – dešimt kartų daugiau nei vidutinis Anglijos gyventojas.

Neseniai atliktos apklausos duomenis, pusei italų galimybė paskanauti makaronų patiekalo svarbesnė už seksą. Italijos sekso simbolis Sophia Loren kadaise yra prasitarusi, jog dėl visko, ką turi, ji yra dėkinga spagečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų