REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2007 m. rugsėjo 21 - spalio 14 dienomis Vilniuje vyks XVIII tarptautinis festivalis „Banchetto musicale“. Kasmet organizuojamas muzikos ir teatro festivalis klausytojams ir žiūrovams tradiciškai pristatys populiarius bei dar Lietuvoje neskambėjusius viduramžių, renesanso ir baroko epochų kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet į festivalį atvyksta žymūs Austrijos, Belgijos, Prancūzijos, Italijos, Didžiosios Britanijos ir Baltijos šalių senosios muzikos atlikėjai. Festivalis prasidės nuotaikingu Baltijos šalių baroko orkestro koncertu, pavadintu „Musique de table“ (Stalo muzika), sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Vilniaus koncertų salėse, bažnyčiose ir „Lėlės“ teatre pasirodys visame pasaulyje pripažinimą pelnę ansambliai „Unicorn“, „Tetraktys“, „Café Zimmermann“, tradicinės, senosios ir džiazo muzikos grupės iš Belgijos bei liutnios virtuozas Jacobas Heringmanas.

Choras „Brevis“ ir konsortas žiūrovams pristatys du intriguojančius projektus – Orazio Vecchi madrigalinę komediją „Amfiparnasas“, kurioje vaidins žinomi lietuvių aktoriai, bei su Lietuvos muzikos istorija glaudžiai susijusio iškilaus XVII a. Abiejų Tautų Respublikos karališkosios kapelos vadovo kompozitoriaus Marco Scacchi ir jo amžininkų kūrinių programą, kurią transliuos Euroradijas.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio renginių mozaiką papildys ir meistriškumo kursai. Jų metu bus studijuojama chorinė literatūra ir grigališkasis choralas. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje keturias dienas su Lietuvos ir užsienio studentais bei profesoriais savo patirtimi dalinsis muzikologė, dirigentė ir bažnytinio muzikos meno žinovė iš Švedijos Ulrike Heider, kuri festivalyje pasirodys ir kaip vargonininkė.

Festivalio spaudos konferencija įvyks rugsėjo 14 d. (penktadienį), 11.30, Vilniaus teatre „Lėlė“, Arklių g. 5.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų