REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik pusė milijono Afrikos gyventojų, Jungtinių Tautų (JT) įvardijamų „skurdžiausiais iš skurdžiausių“, netrukus sulauks galimybės naudotis mobilaus ryšio paslaugomis, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant kovoti su skurdu Afrikoje, 79 kaimai iš dešimties šio žemyno valstybių gaus prieigą prie mobiliojo ryšio tinklų. Tikimasi, jog tai prisidės gerinant sveikatos apsaugos ir švietimo kokybę bei suteiks naujų postūmių vietinėms ekonomikoms.

REKLAMA

Ši iniciatyva – dalis JT „Tūkstantmečio kaimų“ programos, atsiradusi 2004 metais kaip bendras Kolumbijos universiteto Niujorke Žemės instituto ir JT projektas. Pirmasis „tūkstantmečio kaimas“ buvo pradėtas kurti Kenijoje, ir netrukus projektas išsiplėtė į kitas šalis, tokias kaip Malis, Uganda, Senegalas ir Etiopija.

Dėmesys skiriamas regionams, kurie susiduria su tokiomis problemomis, kaip badas, užkrečiamos ligos, nepakankama sveikatos apsauga, infrastruktūros trūkumas. Gyventojų aprūpinimas mobiliais telefonais padėtų jiems nelaimės atveju, suteiktų prieigą prie žemės ūkiui būtinos informacijos, leistų efektyviai valdyti banko sąskaitas, atlikti pinigines perlaidas. Daug vilčių siejama su afrikiečių verslumu, kuriam dažniausiai trukdo būtent technologijų trūkumas.

Būtina įranga projekto dalyvius nemokamai aprūpins kompanija „Ericsson“, tuo tarpu mobiliąsias paslaugas teiks ir mokesčius nustatys vietiniai operatoriai. Projekte dalyvaujančių kaimų gyventojai galės naudotis ir mobiliojo interneto paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų