REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšininkai, peržiūrėję vaizdo įrašą apie Turkijos rinktinę, susirinko į vakarinę treniruotę "Palma arenoje". Žaidėjų veidai atrodė rimti ir susikaupę.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykę į sporto salę krepšininkai susitiko su treniruotę baigusiais Vokietijos krepšininkais. Žaidėjai ir treneriai pasisveikino, pasikalbėjo bei pradėjo mankštintis.

REKLAMA

Didžiausias treniruotės dėmesys buvo skirtas pirmoms Europos čempionato C grupės rungtynėms su turkais. Rinktinės treneriai tobulino gynybos bei puolimo sistemas ir leido žaidėjams pamėtyti į krepšį, pajausti naują areną bei krepšinio lankus.

Po vakarinės treniruotės į Krepsinis.net žurnalisto klausimus sutiko atsakyti vyriausiojo trenerio asistentas Rimas Kurtinaitis.

- Kuri rinktinė C grupėje kelia didžiausią nerimą?

- Manau, kad neturėtume mąstyti apie grėsmingiausias rinktines, o tiesiog ruoštis kiekvienoms rungtynės laipsniškai. Sudėtingiausias varžovas yra tas, su kuriuo teks kovoti šiandien. Todėl šiuo metu net nesigiliname į kitas rinktines ir formuojame savo žaidimą prieš turkus. Žinome varžovų derinius, dar Vilniuje nagrinėjome vaizdo medžiagą ir esame pasiruošę dvikovai.

REKLAMA
REKLAMA

Man, kaip buvusiam krepšininkui, labai svarbu sėkmingai startuoti čempionate. Todėl pergalė prieš turkus yra reikalinga kaip deguonis. O paskui mąstysime apie žaidimą su čekais ir vokiečiais. Visą dėmesį šiuo metu skiriame rungtynėms su Turkijos komanda.

- Ar turėsite laiko pasiruošti rungtynėms su kitomis komandomis?

- Taip. Iš vakaro bus nufilmuotas varžovų žaidimas, per naktį paruošta vaizdinė medžiaga ir dar prieš rytinę treniruotę turėsime visą informaciją apie priešininkus. Tokia pasiruošimo sistema jau yra atidirbta.

- Ar jau matėte čekų žaidimą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Dar ne. Žinau, kad čekų gretose rungtyniaus Maurice‘as Whitfieldas, kuris žaidė mano treniruojamoje Permės "Ural Great" komandoje. Tai neblogas natūralizuotas amerikietis, gerai įžaidinėjantis kamuolį ir turintis nemažai patirties.

- Ką manote apie Vokietijos komandą?

- Vokiečiai visada būdavo ambicingi. Tai bene vienintelė Europos čempionato komanda, kur dvikovos baigtį nusprendžia vienas žmogus. Tai Dirkas Nowitzki. Trejus metu praleidau Vokietijoje ir žinau, kaip vokiečiai laikosi tiek gyvenimo, tiek žaidimo disciplinos. Natūralu, kad visas žaidimas bus paremtas Nowitzkio galimybėmis. Bandysime jį sustabdyti.

- Kokios šiuo metu nuotaikos rinktinėje?

REKLAMA

- Susikaupimo ir laukimo. Visada paskutinės dienos prieš čempionatą būna nekantrios. Visi esame pasiruošę ir nusiteikę sudėtingoms kovoms.

- Rinktinėje nemažai žaidėjų iš praėjusio pasaulio čempionato Japonijoje, kur du sykius apmaudžiai pralaimėta turkams. Ar yra padidintas noras atkeršyti varžovams?

- Situacija yra visiškai kitokia. Vienas iš svarbiausių profesionalaus sportininko įvertinimų yra sugebėjimas pamiršti vakarykštę dieną. Tą patį sako ir psichologai. Jeigu šiais metais prisiminti, kas buvo prieš metus, toli nueiti nepavyks.

REKLAMA

Viskas keičiasi. Rinktinės į Europos čempionatą atvyko pasikeitusių sudėčių, tie patys krepšininkai atvyko skirtingų sportinių formų. Vienas žaidėjas prieš metus gal buvo puikios formos, kitas – prastesnės, o kaip bus šįmet - nežinia.

Turkai šiais metais bus sustiprėję, nes į rinktinę sugrįžo Mehmetas Okuras ir Hedo Turkoglu, bet tokie lyderiai gali sugadinti jaunų krepšininkų nusiteikimą. Pažiūrėsime kaip jie žais.

- Ar užtenka mūsiškiams treniruočių?

- Pirmoji treniruotė Ispanijoje buvo skirta labiau metimams, kad pajaustume sporto salę, krepšius ir erdvę, o vėliau daugiau dėmesio skyrėme taktikai.

- Ar tenkina gyvenimo sąlygos?

- Viskas yra puiku, jokių problemų neturime nei su maistu, nei su viešbučiu, nei su organizacija, nei su oru. Čia juk Ispanija, čia viskas kitaip.

Arijus Žakas iš Maljorkos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų