REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metiniame 100 įtakingiausių pasaulio moterų reitinge pagal žurnalą „Forbes“, kaip ir 2006 m., pirmąją vietą užima Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu antroje vietoje, išstumdama JAV valstybės sekretorę Condoleezzą Rice, yra Kinijos premjero pavaduotoja Wu Yi. Rice neužėmė netgi trečios vietos – ji išstumta į ketvirtąją, trečią užimant Singapūro valstybinių investicinių programų vadovei Ho Ching. Pernai ji nebuvo patekusi netgi į dešimtuką.

REKLAMA

„Forbes“ šį reitingą sudarinėja jau ketvirtą kartą. Pirmus du kartus jo priekyje buvo Rice, o 2006 m. ją į antrą vietą išstūmė Merkel. Kinų vicepremjerė pirmame reitinge užėmė trečią vietą, o 2005 m. pakilo į antrą.

Šių metų reitinge penktą vietą užima „PepsiCo“ prezidentė Indra Nui, pasislinkusi lyginant su pernai metais vienu punktu žemyn. Po jos – Indijos nacionalinio kongreso lyderė Sonia Gandi „kuri pernai metų reitinge užėmė tryliktą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Septintoje vietoje – stambiausios pasaulio angliakasybos kompanijos „Anglo American“ vadovė Cynthia Carroll. Po jos yra „Archer Daniels Midlans“ prezidentė Patricia Woertz, kuri 2006 m. užėmė septintą vietą, „Kraft Foods“ pagrindinė vykdančioji direktorė Irene Rosenfeld ir „Alcatel-Lucent“ pagrindinė vykdančioji direktorė Patricia Russo.

Šių metų „Forbes“ reitinge Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II pakilo iš 46 į 23 vietą, o senatorė ir kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton nuo 18 vietos nusileido į 25.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Melinda Gates ir televizijos žvaigždė Oprah Winfrey, pernai užėmusios 12 ir 14 vietas, prarado savo įtaką ir užėmė 24 ir 21 punktus.

Žurnalas pažymi, kad du trečdaliai moterų, patekusių į sąrašus, užima aukštus postus versle, o kitas trečdalis tapo žinomos savo veikla valdžios struktūrose: tarp jų – dvi karalienės (Didžiosios Britanijos Elžbieta II ir Jordanijos Rania), trys premjerės, šešios prezidentės ir dvi pirmosios ledi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų