REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos frakcijos seniūną Kęstutį Daukšį stebina ūkio ministro ketinimai gelbėti UAB „Geoterma“ tuo metu, kai yra neišspręsta gerokai daugiau žmonių paveikusi „Alytaus tekstilės“ problema.

REKLAMA
REKLAMA

„Geotermai“ reanimuoti valstybė pinigų suras, o „Alytaus tekstilei“ jų net neieškoma. „Alytaus tekstilės“ bankrotas vis neišsprendžia ir jei Vyriausybė anksčiau buvo radusi pinigų, kaip padėti restruktūrizuoti įmonę, taip ir dabar privalo jų surasti išmokėti žmonėms atlyginimus ir išspręsti kritinę situaciją“, – teigia K. Daukšys.

REKLAMA

Ūkio ministerija parengė UAB „Geoterma“ gelbėjimo planą, kuris bus svarstomas Vyriausybės Strateginio planavimo komiteto posėdyje. Pagal jį įmonei galėtų būti skiriamas maždaug 2 mln. litų kreditas, sakoma pranešime spaudai.

K. Daukšio manymu, Ūkio ministro logika yra nesuprantama: „kodėl Vyriausybė neketina gelbėti apie 1200 buvusių „Alytaus tekstilės“ darbuotojų padėties ir neieško galimybių, kaip išmokėti tokią pačią 2 mln. litų sumą, kiek yra pati skolinga bendrovės darbuotojams, o suranda jų gelbėti gerokai mažesnei įmonei“.

Seimo nario, Darbo partijos pirmininko manymu, „Alytaus tekstilės“ darbuotojų likimas yra Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus rankose. „Galbūt šalies vadovui reikėtų nuvažiuoti į Alytų ir pasidomėti susiklosčiusia situacija, tada gal ir Vyriausybė labiau susirūpintų šia problema ir surastų pinigų bendrovės darbuotojų algoms išmokėti“, – svarsto K. Daukšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų