• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas gali pripažinti nekonstituciniais tik kai kuriuos įstatymo dėl ministrų kabineto teiginius, mano Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Adamas Martyniukas.

"Bet apskritai jis (Teismas) įstatymo neanuliuos, nes įstatymas atitinka Konstituciją", - sakė trečiadienį pirmasis vicepirmininkas žurnalistams Kijeve.

Jis pažymėjo, kad prezidentas gali kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl šio įstatymo tik pastarajam įsigaliojus.

A.Martyniuko nuomone, valstybės vadovas nepasirašys įstatymo dėl ministrų kabineto, ir tai reikš, kad pirmą kartą Ukrainos istorijoje įstatymą savo parašu sutvirtins Rados pirmininkas, ir tuomet jis įsigalios.

A.Martyniukas mano, kad Aukščiausioji Rada pasielgė labai gerai, priimdama šį įstatymą.

Vicepremjeras finansų ministras Mykola Azarovas nepatenkintas kita prezidento komandos veikla. Jis sako, jog prezidento sekretoriato bandymai dubliuoti vyriausybės funkcijas yra neteisingi, ir pavadino tai mėginimu "kurti paralelinį ministrų kabinetą".

"Negali būti dviejų vyriausybių šalyje", - pabrėžė jis ir pridūrė, kad šito "ekonomika paprasčiausiai nepakels". Ekonominiai sprendimai turi būti priimami vienoje vietoje - vyriausybėje, mano M.Azarovas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų