REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus nuotekų valymo įrenginius apžiūrėjęs parlamentaras Rimantas Remeika sako, kad Lazdynų, Karoliniškių ir Pilaitės mikrorajonuose buvo galima išvengti blogo nuotekų kvapo, jeigu atsakingi pareigūnai būtų laiku sprendę šią probelmą, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad vilniečius kamuojanti smarvė artimiausius kelerius metus gali sumažėti, bet visiškai neišnyks.

REKLAMA

Diskusiją Seime šiuo klausimu inicijavęs R. Remeika teigia, kad problema būtų išspręsta, jeigu Aplinkos ministerija būtų atkreipusi dėmesį ne tik į geriamojo vandens kokybę, bet ir nusprendusi, kaip tinkamai nuotekas.

„Pinigai buvo investuojami į geriamąjį vandenį. Niekas negalvojo apie nuotekas. Yra parengta strategija tik iki dumblo tvarkymo, o ką toliau daryti, niekas nepagalvojo.

Apvaikščiojus vietas, kur dumblas yra apdirbamas, matosi, kad didelių pinigų nereikėjo. Buvo galima uždengti tam tikras vietas lengvomis konstrukcijomis ir valyti išmetamą orą“, – Lietuvos radijui sakė R. Remeika.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotekų valymo įrenginius visiškai modernizuoti žadama per trejus metus, skelbia ELTA.

Greičiau visiškai panaikinti sklindantį dvoką, pasak Vilniaus valdžios, būtų galima tik smarkiai padidinus geriamojo vandens kainą vilniečiams. Savo ruožtu oponentai kaltina sostinės vadovus ryžto stoka sprendžiant problemą.

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Bronius Miežutavičius atsiprašė vilniečių dėl sklindančios smarvės, tačiau teigė, kad skubiai išspręsti problemą nėra pakankamai lėšų.

Pasak jo, tokia situacija susidarė, nes užsidarius Kariotiškių sąvartynui „Vilniaus vandenims“ nebuvo leista Kazokiškėse įrengti dumblo saugojimo deponavimo aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu gyventojai galėtų mokėti už mūsų paslaugas didesnę sumą iš savo vartojimo krepšelio, tai sprendimai būtų buvę kitokie. Tačiau teko rinktis pigiausią technologiją, ir iš savo lėšų pradėjome kompostuoti dumblą“, – sakė jis.

Įmonė, pasak jo, artimiausiu metu ketina įsigyti cheminės medžiagos, kuri galėtų neutralizuoti kvapą.

Vilniaus mero pavaduotojas Arūnas Štaras tvirtino, jog panaikinti sklindančią smarvę būtų galima tik padidinus tarifus gyventojams.

„Jokia šventa dvasia, jokie fondai tokių nuolatinių išlaidų nepadengs, tai gali padaryti tik nuolatiniai vartotojai“, – žurnalistams tvirtino vicemeras.

Jo skaičiavimais, papildomam cheminiam valymui reikėtų apie devynių milijonų litų kasmet.

Iš Vilniaus miesto nuotekų valyklos sklindančią smarvę kasdien jaučia apie 50 tūkst. vilniečių, primena ELTA.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų