REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

20 metų 195 cm ūgio gynėjas Mantas Kalnietis pasibaigus ne itin sėkmingam sezonui Kauno "Žalgirio" klube buvo pripažintas naudingiausiu ULEB vasaros lygos žaidėju, o prestižinėje "Reebok Eurocamp" treniruočių stovykloje susilaukė nemažai NBA skautų pagyrų. Šiuo metu krepšininkas kartu su Lietuvos studentų rinktine tęsia pasiruošimą universiadai. Prie jūros sportuojantis M.Kalnietis sutiko pasikalbėti su Krepsinis.net žurnalistu.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip vyksta treniruočių procesas?

- Mums sudarytos puikios sąlygos ir turime gerus trenerius. Kelias savaites sportavome lauke, Palangoje buvo labai geras oras. Netrukus tęsime treniruotes krepšinio aikštelėje, kur ruošime taktinius ir strateginius dalykus.

REKLAMA

Lauke pabėgiojome krosą, gerinome sportinę formą. Fizinio pasirengimo treneris Virginijus Mikalauskas skaičiuodavo laiką, lenktyniaudavome tarpusavyje. Kiek kalbėjausi su žaidėjais, visi labai džiaugėsi galimybe treniruotis lauke. Treneriai suprato, kad krepšinio salė visiems jau atsibodusi ir reikia nors šiek tiek permainų.

- Ką manai apie rinktinės kolektyvą?

- Turime labai draugišką kolektyvą. Abejoju, ar Lietuvoje yra nedraugiškų rinktinių. Mūsų šalies komandos visada pasižymėjo gražiu bendravimu bei sustyguotu komandiniu žaidimu.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokio pajėgumo rinktinės galima tikėtis?

Manau, kad iš dabar esančių krepšininkų galima suburti pajėgią komandą. Tiesiog turime labiau susižaisti ir geriau suprasti vienas kitą. Be to, privalome teisingai vykdyti trenerių nurodymus bei suprasti, kokią taktiką jie nori naudoti. Jeigu prie rinktinės prisijungtų Paulius Jankūnas, Renaldas Seibutis ar Jonas Mačiulis, galėtume mąstyti ir apie pačius aukščiausius apdovanojimus.

- "Žalgiryje" praėjusį sezoną žaisdavai nedaug, tačiau ULEB vasaros lygoje sekėsi kur kas geriau. Ar galima sakyti, kad šiuo metu tavo sportinė forma yra itin gera?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Manau, kad ULEB vasaros lygoje paprasčiausiai gavau žaidybinio laiko ir rezultatai visiškai pasikeitė. Žaidžiau atsipalaidavęs, stengiausi gerai vadovauti komandos žaidimui, jaučiausi daug laisviau. Smagu, kai rungtyniavau daugiau.

"Žalgiryje" žaisdavau nedaug laiko ir būdavau susikaustęs. Nenorėdavau padaryti klaidos, žinodamas, kad būsiu pasodintas ant suolelio.

- Gal "Žalgiryje" jautei didesnę atsakomybę?

- Tiesiog kai į Kauną atvyko DeJuanas Collinsas ir įžaidėjo pozicijoje dalinosi laiką su Marko Popovičiumi, man buvo labai sunku įsitvirtinti. Jie yra labai geri žaidėjai ir per tas kelias minutes, kurias gaudavau, nesugebėdavau parodyti, ką moku.

REKLAMA

ULEB vasaros lygoje treneris Rimantas Grigas išleisdavo mane į aikštelę ir turėjau galimybę daugiau laiko žaisti. Be to, rungtyniavome man palankia taktika, žaidėme greitą krepšinį, daug atakų užbaigdavome paprastais derinukais du prieš du ir jaučiau, kad sekasi daug geriau.

- Kitą sezoną komandoje lieka Popovičius ir Collinsas. Kaip manai, kaip tau seksis?

- Kol kas neturiu jokių planų išvykti, noriu iš pradžių gerai žaisti Lietuvoje. Bandysiu, stengsiuosi, be abejo, nesitikiu žaisti startiniame penketuke. Noriu kuo daugiau laiko praleisti aikštelėje ir daugiau nieko.

REKLAMA

- Mantas Kalnietis sirgalių akyse kartais labai geras krepšininkas, o kartais - susilaukia daugybę kritikos. Ar skaitai, ką apie tave kalba žmonės?

- Ne, niekada neskaitau. Kažkada anksčiau skaitydavau ir buvo labai įdomu. Bet dabar paskaitau straipsnį ir gana. Girdžiu, ką žmonės apie mane kalba, draugai papasakoja. Juk ir pats suprantu, kada sužaidžiu geriau ar blogiau. Išmokau nekreipti į tai dėmesio. Tiesiog dirbu savo darbą, stengiuosi tobulėti ir tikiuosi žaisti vis geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų