• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip skelbiama spaudoje, Ministro pirmininko sudarytos darbo grupės, kuri derėsis dėl naujos atominės elektrinės statybos, nariu tapo Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotojas D.J..

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos pirmoji pavaduotoja, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė, komentuodama D. J. skyrimą į vyriausybinę darbo grupę, stebisi tokiais premjero Gedimino Kirkilo veiksmais, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

R. Juknevičienė turi abejonių, ar apskritai VSD pareigūnus tikslinga skirti Vyriausybės sudaromų darbo grupių nariais. Anot Seimo narės, Valstybės saugumo departamentas atlieka priežiūrinę veiklą, o ne vykdomosios valdžios funkcijas.

"D. J. paskyrimas į darbo grupę, kuri atliks labai svarbias funkcijas, atrodo provokuojančiai. Tai nekelia tarpusavio pasitikėjimo. G. Kirkilas puikiai žino Tėvynės sąjungas nuostatas dėl problemų Valstybės saugumo departamente. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto VSD veiklos išvadose D. J. minimas neigiamam kontekste. Taip pat kyla klausimas, ar sprendimas į darbo grupę įtraukti D. J. yra suderintas su VSD direktoriumi P. Malakausku. Nors Ministras pirmininkas neseniai pabrėžė TS paramos svarbą jo mažumos Vyriausybės veiklai, akivaizdu, kad savo praktiškais veiksmais jis sąmoningai siekia apsunkinti tokios paramos pratęsimo po rugsėjo 1 - osios perspektyvą", - pareiškė Seimo narė R. Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų