REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lėktuvo bilietai 1 lito nebekainuos

Europos Parlamentas vakar nutarė pažaboti skrydžių bendrovių piktnaudžiavimą klientams siūlant neva pigius, bet realios vertės neatitinkančius bilietus. Nutarta, kad jos turi skelbti tikrą lėktuvo bilietų kainą - įskaičiavusios visas įmokas, priemokas, mokesčius ir rinkliavas, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamentas (EP) pasiūlymui dėl lėktuvo bilietų kainų pritarė vakar balsuodamas dėl reglamento, nustatančio bendras taisykles teikiant oro paslaugas Europos Sąjungoje. Tai reiškia, kad keleivius skraidinančios bendrovės privalės skelbti bilietų kainas įskaičiavusios visus mokesčius.

REKLAMA

"Naujasis reglamentas įsigalios po to, kai jį patvirtins Europos Sąjungos Taryba. O prie svarstymų Europos Parlamentas grįš po atostogų", - informuoja Europos Parlamento Transporto ir turizmo komiteto narys, europarlamentaras A. Degutis.

Nors netikromis bilietų kainomis keleivius viliojančios bendrovės dėl tokio sprendimo gali prarasti dalį klientų, "flyLAL - Lithuanian Airlines" Pardavimų ir rinkodaros departamento direktorius Liutauras Tarabrinas dienraščiui teigė, kad jų kompanija pritarianti Europos Komisijos siūlymams skelbti galutinę skrydžio kainą.

"Tai suteiks daugiau aiškumo keleiviams. Kai kurių aviakompanijų reklamuojami skrydžiai už vieną litą išties klaidina klientus ir šie apie realią kelionės kainą dažnai sužino tik atvykę įsigyti bilieto", - sako L.Tarabrinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų