• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė patvirtino Balsavimo internetu diegimo programą ir pavedė Informacinės visuomenės plėtros komitetui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės koordinuoti šios programos įgyvendinimą. Balsavimo internetu informacinė sistema turi būti sukurta ir įdiegta iki 2008 metų spalio 1 d.

REKLAMA
REKLAMA

Programos tikslas – skatinti rinkėjus aktyviau dalyvauti valstybėje vykdomuose rinkimuose ir referendumuose pasiūlant naujas balsavimo formas paremtas naujomis informacijos ir ryšio technologijomis. Įdiegiant vieną iš pagrindinių elektroninės demokratijos priemonių, bus palengvintas piliečių dalyvavimas rinkimuose ir referendumuose, suteikiant platesnes galimybes balsuoti iš anksto.

REKLAMA

Duomenys rodo, kad interneto naudotojų skaičius Lietuvoje sparčiai auga, todėl galimybe balsuoti internetu galės naudotis dauguma piliečių, o atsižvelgiant į natūralų jaunosios kartos polinkį naujovėms, galima tikėtis, kad balsavimas internetu paskatins jaunimą aktyviau reikšti savo valią rinkimuose ir referendumuose.

Balsavimo internetu programos priemonėms įgyvendinti numatyta skirti 2 mln. litų, informuoja Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų