• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau Lenkijos farmacijos įmonių registruoja savo vaistus užsienyje, nes ten procesas vyksta sklandžiau ir greičiau, pirmadienį rašo dienraštis „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

„Neseniai užregistravome vieną savo vaistą Lietuvoje. Visa procedūra užtruko pusę metų ir mums kainavo 2000 zlotų. Lenkijoje būtumėme užmokėję penkis kartus daugiau“, - sako įmonės „Biofaktor“ stebėtojų tarybos pirmininkas Dariuszas Grabikowskis.

REKLAMA

Anot jo, pinigai nėra svarbiausias veiksnys. „Lietuvos vaistų registracijos departamentas iš karto atsakė į mūsų klausimus, pastoviai informuodavo apie darbų eigą. O Lenkijoje, kur atidavėme registruoti kitą vaistą, negavome jokio atsakymo beveik metus. Kitus vaistus taip pat registruosime užsienyje, teigė farmaceutas.

Dar visiškai neseniai lenkų vaistų gamintojai savo produkciją galėjo registruoti tik Lenkijoje. Įstojus į Europos Sąjungą pradėjo galioti tarptautinis tarpusavio pripažinimo mechanizmas, ir gamintojas gali pasirinkti bet kurią iš 27 ES narių, kurioje bus vykdoma visa registravimo procedūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų