REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos (DP) pirmininkas, parlamentaras Kęstutis Daukšys (pasisakymai, balsavimo istorija), komentuodamas socialdemokratų lyderių pareiškimus apie tai, jog pastarieji mielai priims 400 iš partijos bėgančių  darbiečių, „Balsui.lt“ sakė, kad „socialdemokratai bus perkaitę galvas“.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Giruliuose vykusio Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sąskrydžio metu, pasak dienraščio “Lietuvos rytas”, šios partijos lyderiai žadėjo be problemų priimti keletą šimtų perbėgėlių iš DP. Galimų pabėgėlių nesmerkė nei A. Brazauskas, nei dabartinis socialdemokratų lyderis G. Kirkilas.

REKLAMA

„Darbo partija buvo tik laikinas vieno žmogaus projektas. Būkime pakantūs tiems, kurie susivokė ir bando keisti savo poziciją“, – teigė partijos pirmininkas premjeras Gediminas Kirkilas. „Darbiečių“ nesmerkė ir Algirdas Brazauskas: „Tai padorūs, savo nuomonę, motyvus išdėstę žmonės. Kodėl jų nepriėmus? Su malonumu“, -  citavo „Lietuvos rytas“.

DP lyderis K. Daukšys išjuokė šiuos socdemų pareiškimus, sakydamas, jog gal ir yra vienas ar pora norinčių pereiti, kurie tikriausiai turį kažkokių asmeninių interesų. Kas jie tokie DP pirmininkas įvardyti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Darbietis „Balsui.lt“ patvirtino manąs, jog tai greičiau socialdemokratų propaganda ir raginimas. „Tai partijos nedraugų slaptas noras ir senos viltys, bet tai ne tikrovė“, sakė jis.

 Partija, pasak pirmininko, nebyra, nors kai kas to labai norėtų. „Vieni žmonės išeina, kiti ateina. Jokio byrėjimo nėra ir nėra prasmės apie tai kalbėti.“ Pasak K. Daukšio, gąsdinimų partija nebijanti. „Mus gąsdino ir V. Muntianas, dabar gąsdina socdemai, bet gal jau metas liautis ir suprasti, kad mes nebijom?“- klausė darbietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija rinkimuose į Seimą buvo laimėjusi 39 mandatus ir buvo didžiausia frakcija parlamente. Po to, kai jos lyderis Viktoras Uspaskichas pabėgo slapstytis nuo teisėsaugos pareigūnų į Rusiją, partija prarado didelę dalį pasitikėjimo reitingų ir įtakos. Tuomet iš jos pasitraukė nemažas skaičius parlamentarų, perėjusių į kitas frakcijas. Šiuo metu DP frakcijai Seime priklauso 26 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų