REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už šiukšles – pagal išvežtą kiekį

Sostinės gyventojų skundų dėl neišvežtų komunalinių atliekų sulaukiančios bendrovės tikina, kad padėtį pagerins įsigaliojusi naujoji šiukšlių išvežimo tvarka, pagal kurią bus mokama už išvežtą kiekį.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekų tvarkymo bendroves pastaruoju metu vis dažniau pasiekia gyventojų skundai, kad iš kiemų neišvežami šiukšlių pilni konteineriai.

REKLAMA

Kai kurių paslaugas teikiančių bendrovių atstovai nurodo, kad viena iš priežasčių, kodėl šiukšlės neišgabenamos, - trūksta vairuotojų.

Robertas Notkus, UAB "VSA Vilnius" generalinis direktorius, taip pat patvirtina, kad darbuotojų trūkumas nepaspartina šiukšlių išvežimo.

"Su darbuotojų trūkumu nesusiduria tie, kurie gali jiems mokėti rinkos kaina", – nurodo R. Norkus. Jis teigia, kad atliekų tvarkymo bendrovės negali mokėti vairuotojams pageidaujamos algos, mat atliekų sukaupimo norma vienam gyventojui – 1,2 m³ per metus – patvirtinta dar 1998 m. ir nuo to laiko nesikeitė: "Degalai pabrango 2,5 karto, didėjo atlyginimai, o norma nesikeitė, nors šiukšlinama taip pat daugiau."

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Notkaus, sutartyse numatyti atliekų išvežimo kiekiai taip pat neatitinka realybės - iš senamiesčio išvežama 4,7 karto daugiau šiukšlių nei numatoma sutartyse, sąvartynui įmonė turi sumokėti už visą pristatytą kiekį.

"Jei vežtume tik tai, kas sutartyse numatyta, t. y. tai, už ką gauname pinigus, tai senamiesčio po kokių trijų mėnesių nesimatytų ne stogų", – teigia R. Notkus.

Pagal kiekį

Anot p. Andrijauskaitės, dabar, kai Vilniuje pagaliau įsigaliojo naujoji atliekų tvarkymo tvarka ir atliekų vežėjų rinkoje atsirado daugiau aiškumo, šios mūsų pastangos galės būti labiau sutelktos ir sulauksime pastebimų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ecoservice“ jau dabar yra numačiusi konkrečias, įvairias bendrovės darbo sritis apimančias priemones - vadybines, finansines, organizacines, kurios jau artimiausiu metu pagerins esamą padėtį.

R. Notkus taip pat neabejoja, kad naujoji tvarka, pagal kurią bus mokama ne pagal nurodytą normą, o pagal išvežamų atliekų kiekį ir nepakitusius tarifus, pagerins padėtį, tačiau ne iš karto – prireiks 3–4 mėnesių.

Be to, jis mano, kad sulauks skundų dėl to, kad pabrango šiukšlių išvežimas, juolab kad gyventojai nėra supažindinti su nauja tvarka ir kodėl jiems teks mokėti daugiau.

R. Notkus tikisi, kad naujovė leis bendrovei pakoreguoti darbo užmokestį, priimti naujų darbuotojų

Renaldas Jakubauskas

"Verslo žinios"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų